A Fujitsu új megoldásával elfelejthetjük a jelszóhasználatot

A Fujitsu PalmSecure-alapú biometrikus biztonsági megoldásainak új, kibővített kínálata sokféle hétköznapi alkalmazási területen megkönnyíti a biometrikus személyazonosítás bevezetését – a múltba száműzve ezzel a jelszóhasználatot.

Az európai, közel-keleti, indiai és afrikai ügyfelek számára azonnal elérhető, kibővített Fujitsu PalmSecure kínálat négy fő eleme*: a Fujitsu biometrikus PalmSecure személyazonosító motor, valamint a kliensszámítógépek hozzáférését, az épületekbe, adatközpontokba való fizikai beléptetést és az egyéb alkalmazásokat átfogó API-n keresztül támogató ID GateKeeper, ID LifePass és ID Login V2. Az új kínálat révén az ügyfelek sokféle területen alkalmazhatják a jelszómentes biometrikus azonosítást. 

 

A PalmSecure segítségével a szervezetek a biometrikus biztonság legmagasabb szintjét vehetik igénybe. A felhasználók számára is kényelmesebbé válik a használat, hiszen nem kell költséges ügyfélszolgálati támogatást igénybe venniük az elfelejtett jelszavak újrabeállításához. A nagy teljesítményű integrációs képességeknek köszönhetően az ügyfelek rendkívül biztonságos biometrikus ellenőrzéssel szabályozhatják az épületekbe való fizikai beléptetést és az eszközök elérését csakúgy, mint a konkrét alkalmazások és szolgáltatások logikai hozzáférését.

 

Az egyszerű, kényelmes és gyors biometrikus azonosítás minden feltételét biztosító, átfogó és skálázható Fujitsu PalmSecure kínálattal gyakorlatilag bármilyen alkalmazási területen megvalósítható a biztonságos biometrikus hozzáférés. Az új központi megfeleltetési szerver tovább növeli a biztonságot azzal, hogy a felhasználónak nem kell külön-külön regisztrálnia a különböző helyszínekre, eszközökre, alkalmazásokra és szolgáltatásokra. A más alkalmazásokkal és eszközökkel való egyszerű integrációt átfogó API támogatja, amelynek köszönhetően a felhasználási lehetőségek köre az adatközponti belépésen túl kiterjed például az ipari gépek bejelentkezési adatainak megadására és az egyszeri bejelentkezésre (SSO). 

 

 

Biztonságos, egyszerű és higiénikus tenyérvéna-alapú azonosítás 

A minden irányból fenyegető, külső és belső támadások kihívást jelentenek a rendszerek biztonságának megőrzése szempontjából, és feltétlenül szükségessé teszik a technológiai biztonsági mechanizmusok és a kategorizált hozzáférés megvalósítását. 

 

Ahogy a szervezetek folyamatosan keresik az egyre biztonságosabb és könnyebben kezelhető azonosítási módszereket az adatok eléréséhez, a fizikai helyszínekre való beléptetéshez és általában véve a biztonság megteremtéséhez, mind nagyobb elismertségnek örvend a meghízható, pontos és hatékony személyazonosító módszert kínáló biometria. A Fujitsu különféle biometrikus azonosító megoldásokkal (pl. szivárványhártya-, arc-, ujjlenyomat, hang- és aláírás-felismerés) végzett kutatásai azonban azt mutatják, hogy ezek kevéssé védenek a csalás és a lopás ellen, és esetenként (elsősorban az ujjlenyomat-felismerés) higiéniai szempontból sem megfelelőek.

 

Az érintésmentes PalmSecure azonosítási rendszer biometrikus technológiája a Fujitsu több mint két évtizedes képfelismerési tapasztalatait, valamint a BioSec Group Ltd. technológiáját hasznosítva, tenyérvéna-mintázatuk alapján azonosítja a felhasználókat. A tenyérvénák mindenkinél egyediek és rendkívül részletezettek, ami saját sablon készítését teszi lehetővé minden felhasználó számára**.

 

A PalmSecure fejlett azonosítási algoritmusa rendkívül magas szintű pontosságot és sokoldalúságot biztosít. A téves elfogadási arány 0,00001% alatti (ami 10 millióból egynek felel meg), a téves elutasítási arány pedig 0,01% (10 ezerből 1). Ennek köszönhetően jelenleg a PalmSecure a piacon elérhető legpontosabb biometrikus azonosítási rendszer. Az érintkezésmentes leolvasó higiénikus és diszkrét, ami rendkívüli magas felhasználói elfogadottságot eredményez. 

 

„A biometrikus azonosítás, azon belül is különösen a tenyérvéna-azonosító technológia magasabb szintre emeli az IT-biztonságot. A felhasználónak többé nem kell bonyolult jelszavakat megjegyeznie, illetve rendszeresen megváltoztatnia, így sokkal kényelmesebben érheti el biztonságosan eszközeit és alkalmazásait. A Fujitsu a megoldásfejlesztés és a -bevezetés során is mindvégig az egyszerűség elvét tartotta szem előtt. Így született meg a biometrikus azonosítómegoldások kibővített portfóliója, amely egyszerűsíti a szervezetek számára a biometrikus ellenőrzés bevezetését. A Fujitsu PalmSecure biometrikus azonosító algoritmusa rendkívül alacsony téves elfogadási aránnyal dolgozik, a központi regisztráció pedig arról is gondoskodik, hogy senki se tudja több azonosító készítésével kijátszani a rendszert” – nyilatkozta Oliver Reyers, a Fujitsu EMEIA-régió biometrikus megoldásokért felelős vezetője. 

 

„A biometrikus technológiákat eddig kevéssé ismerték el a nagyvállalati környezetben annak ellenére, hogy nagy felhasználói elfogadottságnak örvendenek, a biometrikus azonosítót szinte lehetetlen elveszteni, és ezzel a módszerrel az új jelszó beállítását kérő költséges ügyfélszolgálati hívások száma is jelentősen csökkenthető. A Fujitsuval együttműködve most lehetőségünk nyílik arra, hogy széles körben ösztönözzük a biometrikus azonosítás munkahelyi bevezetését. A kibővített PalmSecure portfólió gyakorlatilag bármilyen területen és bármilyen célra alkalmazhatóvá teszi a biometrikus azonosítást, és számtalan pénzügyi előnyt ígér a biztonságot fontos szempontként kezelő szervezetek számára” – mutatott rá Györgydeák Péter, a Biosec vezérigazgatója. 

 

_________________

* A Fujitsu PalmSecure biometrikus azonosító motorja a kapcsolódó azonosító megoldás fő modulja. Központi adatbázist használ, és kiküszöböli a többszörös felhasználói regisztrációval járó kockázatot. A Fujitsu tenyérvéna-beolvasó technológiáját használó megfeleltetési szerver rendkívül kényelmes és biztonságos személyazonosítást tesz lehetővé. A fizikai és a logikai hozzáférést is szabályozza, és API-n keresztül mindenféle alkalmazással és szolgáltatással egyszerűen integrálható. 

A Fujitsu PalmSecure ID GateKeeper megoldása a fizikai beléptetést támogató biometrikus azonosító megoldás, amely tenyérvéna-technológia alkalmazásával nyújt biztonságos belépést a különböző fizikai objektumokba, például épületekbe és adatközpontokba. Az ID GateKeeper kizárólag biometrikus technológia alkalmazása esetén az „1:n” rendszerű azonosítást támogatja (amikor a teljes adatbázist meg kell vizsgálni az érvényes megfelelés megtalálásához). Második faktorként intelligens kártyát vagy RFID-t használva 1:1 rendszerű ellenőrzés végrehajtására is képes (amikor azonosítók megadása után egyetlen adatbázis-megfeleltetés szükséges). A megoldás könnyen integrálható a fizikai beléptető, valamint az idő- és jelenlétnyilvántartó rendszerekkel.

A Fujitsu PalmSecure ID LifePass a szoftver- és hardverkörnyezetben is meghonosítja a tenyérvéna-alapú azonosítást. Akkor is alkalmazhatóvá teszi a biometrikus azonosítást, ha az ügyfél jelenleg felhasználónéven és jelszón alapuló, normál bejelentkezéssel dolgozik, vagy olyan ipari gyártóberendezésről van szó, ahol korábban semmilyen módon nem védték a hozzáférést. API-n keresztül a megoldás szinte bármilyen szoftver-, IoT- és blokklánc-környezetbe integrálható. 

A Fujitsu PalmSecure ID Login V2 – a használt operációs rendszertől teljesen függetlenül – a hagyományos és vékonykliensek világát is megnyitja a tenyérvéna-alapú biometrikus azonosítás előtt. Az ID Login V2 támogatja az adatvédelmi előírások betartását és a legmagasabb biztonsági követelmények kielégítése mellett nyújt maximális felhasználói kényelmet. Hagyományos kliensek esetén a Microsoft Windows 7, 8, 8.1 és 10 operációs rendszerekkel is együttműködik, vékonykliensek esetén pedig lehetővé teszi, hogy az eszköz Linux grafikus felületen kapcsolódjon hozzá a Microsoft RDP, Citrix and VMware terminálszerverekhez. 

 

** A tenyérvéna-érzékelő csak akkor ismeri fel a mintát, ha a vénákban oxigénben szegény hemoglobin áramlik. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció