Se k√©szp√©nz, se jegy, de m√©g mobil sem kell az √ļj parkol√°si rendszerhez

Tucatnyi budapesti zárt parkolóban használható mostantól az a rendszer, melynek segítségével úgy parkolhatunk, hogy az ezzel járó veszŇĎdést a Rollet applikáció megoldja helyettünk. Nem kell jegyet húznunk, se aprópénzzel bajlódnunk, vagy a mobilunkról indítanunk a parkolást, elég a vezetésre koncentrálnunk.

A felhasználónak roppant egyszerŇĪ dolga van: a rendszám és a bankkártya adatok egyszeri regisztrálása után már készen is áll az érintésmentes parkolásra. A Rollet felismeri az autót és automatikusan felnyitja a sorompót a jármŇĪ elŇĎtt. A fizetés is teljesen automatizált, a rendszer levonja a parkolódíj összegét a bankkártyáról és felnyitja az autós elŇĎtt a sorompót. A parkolásért nem számítanak fel kényelmi díjat, így a felhasználó pont annyit fizet, mintha jeggyel parkolna. 

 

Júniustól 12 helyszínen lesz elérhetŇĎ a szolgáltatás Óbudán, Hegyvidéken és a belvárosi kerületekben, valamint a Lupa-tónál.

“Büszkék vagyunk arra, hogy mostantól a fŇĎváros fontos helyszínein is ott lehetünk azok után, hogy Debrecenben már autósok ezrei használják a Rolletet. Ez a tucatnyi új parkoló csak a kezdet, az egész országban szeretnénk elterjeszteni az érintésmentes parkolást és ebben stratégiai partnerünk a legnagyobb hazai parkolóhálózat, a Star Park.” - meséli Andy Zhang, a Rollet alapítója és ügyvezetŇĎ igazgatója.

 

“Régóta kerestünk olyan partnert, aki képes a leginnovatívabb technológiával automatizálni a parkolóinkat. A Rolletnek köszönhetŇĎen mostantól itthon még szinte ismeretlen, zökkenŇĎmentes parkolási élményt tudunk nyújtani mindenkinek, aki igénybe veszi a Sparking szolgáltatásunkat.” - nyilatkozta Dubitz András a Star Park tulajdonosa és ügyvezetŇĎje az együttmŇĪködés bejelentésekor.

 

Az egy éves születésnapját ünneplŇĎ startup tavaly júniusban Debrecenben debütált, azóta a város Smart City programjának egyik legismertebb szereplŇĎjévé vált. Debrecenben jelenleg 8 parkolóban érhetŇĎ el ez az automatizált fizetési rendszer, köztük a Debreceni Nemzetközi RepülŇĎtéren is, ahol becslések szerint 700 ezer utas fordul meg 2019-ben.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció