Sárkányokkal hajóztak a Heim Pál Gyermekkórházért

A Morgan Stanley az év minden szakában ösztöni dolgozóit, hogy vállaljanak szerepet a vállalat valamilyen önkéntes munkára épülŇĎ programjában. Ezek közül is kiemelkedik a júniusi idŇĎszak, amely világszerte az önkéntesség hónapja a vállalatnál. Ennek részeként a cég budapesti technológiai és elemzŇĎ központjának közel 2 ezer dolgozója vállalhat önkéntes munkát a hivatalos munkaidŇĎkeretében. A karitatív programok látványos nyitóeseménye hagyományosan a dolgozók sárkányhajó versenye, amellyel idén a Heim Pál gyermekkórház számára gyŇĪjtenek.

„Ahogyan vállalatunk sikeréhez is elengedhetetlen a kiváló csapatmunka, ebben a sportban is az nyer, aki a leginkább képes egységesen, szinkronban, egymást támogatva dolgozni. A tökéletes összhang a siker kulcsa.” – mondta el Fogarasi Norbert, a Morgan Stanley budapes-ti irodájának vezetŇĎje. „A sárkányhajó verseny az adománygyŇĪjtésrŇĎl szól. Minden hajó egy-egy részleget képvisel, eveznek informatikusok, matematikusok, kockázatelemzŇĎk, pénzügyi szakemberek is. Kollégáink önként felajánlott összeggel támogatják saját hajójukat, a Mor-gan Stanley alapítványa pedig megduplázza az adományokat, amelyet a Heim Pál gyermek-kórház számára gyŇĪjtünk. Büszkék vagyunk rá, hogy a vállalat budapesti technológiai és in-novációs központjában a kollégáink 95 százaléka végez valamilyen karitatív tevékenységet” – tette hozzá. A verseny különlegessége, hogy a résztvevŇĎk mind valamilyen tematikus jelmez-be öltözve hajóznak, a hajókat pedig a vállalat jelmezes igazgatói irányítják.

 

 

Giving Back: a gyermekkórházon kívül az oktatást is támogatják

A Morgan Stanley vállalati alapértékei közül kiemelkedik a „giving back” filozófia, amelynek lényege, hogy a cég igyekszik a lehetŇĎ legtöbbet visszaadni annak a közegnek, ahol dolgozik. A vállalat év közben is számos olyan programot támogat, amely valamilyen társadalmi vagy éppen oktatási célt szolgál. „Becslések szerint a következŇĎ években egymillió új munkahely jön létre az IT területén Európában. Csak Magyarországon jelenleg több mint 20 ezer infor-matikus hiányzik, miközben még mindig nagyon kevés nŇĎ választja ezt a pályát. Ezért számos olyan programot támogatunk, amely ezen próbál változtatni. Egyik ilyen a Morgan Stanley és a NaTE (NŇĎk a Tudományban Egyesület) Smartiz nevŇĪ kezdeményezése. A program során középiskolás lányok matematika és programozó foglalkozásokon vehetnek részt. A cél termé-szetesen az, hogy a lányok számára is vonzóvá tegyük a matematikára épülŇĎ tudományága-kat, például az informatikát.” – összegezte Fogarasi Norbert.

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció