Nemzetk√∂zi tan√°csad√≥ test√ľletben a Budapesti Metropolitan Egyetem vez√©rigazgat√≥ja

A Studyportals rangos nemzetközi tanácsadó testületének tagja lett – többek közt az MIT professzorával és a Harvard Egyetem dékánjával együtt – Dr. Tóth Ágnes, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) vezérigazgatója. A cég a világ vezetŇĎ globális edukációs hálózata, küldetése, hogy világszerte hozzáférhetŇĎbbé és átláthatóbbá tegye az oktatást, és ezzel hatékonyabb és nyitottabb társadalmat hozzon létre.

A Studyportals a világ 3200 egyetemét köti össze a nemzetközi képzéseket és ösztöndíjakat keresŇĎ diákokkal. Oldalára évente 36 millió hallgató látogat el. 

 

A Studyportals célja a felsŇĎoktatás jövŇĎjének tanulmányozása és alakítása. A tanácsadó testület olyan stratégiai kérdésekre összpontosít, mint a nemzetközi oktatási mobilitás, a felsŇĎoktatáshoz való hozzáférés, illetve az innovatív technológiák és az oktatás alternatív modelljei. A cég tanácsadó testületének tagjai a nemzetközi felsŇĎoktatási szféra megbecsült szereplŇĎi: egyetemi vezetŇĎk, illetve felsŇĎoktatással foglalkozó köz- és magánintézmények vezetŇĎi. Olyan szakemberek segítik tanácsaikkal a Studyportalst, mint Anant Agarwal, az MIT professzora, Huntington D. Lambert, a Harvard dékánja, vagy Bradley Farnsworth, az Amerikai Oktatási Tanács alelnöke.

 

„A felkérés a Budapesti Metropolitan Egyetem szakmai sikere is. Elismeri törekvésünket, hogy egyetemünkre a régió egyik leginnovatívabb és leginkább haladó szemléletŇĪ felsŇĎoktatási intézményeként tekintsenek –mondta Dr. Tóth Ágnes, a METU vezérigazgatója. – Célunk az egyetem nemzetközi karakterének erŇĎsítése, és ehhez jól illeszkedik, hogy a METU-t a Studyportals nemzetközi tanácsadó testületében is képviselhetem.” 

 

A METU-n dinamikusan növekszik a külföldi hallgatók száma: a mintegy 6 ezer hallgató közül tavaly már több mint 900-an külföldiek voltak, akik a világ 90 országából érkeztek. Az egyetem folyamatosan növekvŇĎ oktatási portfóliójának harmadát teszik ki az angol nyelvŇĪ képzések.

 

A METU emellett a legaktuálisabb nemzetközi trendeknek megfelelŇĎ, továbbfejlesztett, innovatív oktatási stratégiát követ, amellyel a gyorsan változó munkaerŇĎpiaci elvárásokra kíván reagálni. Ebben kulcsszerepet tölt be a MyBrand elnevezésŇĪ átfogó megközelítés, amely a hallgatók személyes márkájának építésével jelentŇĎs versenyelŇĎnyt biztosít az itt végzetteknek a munkaerŇĎpiacon. A Magyarországon egyedülálló rendszer a soft skillek erŇĎsítésére fókuszál, tréningek és innovatív oktatási módszerek segítségével készítve fel a hallgatókat a tudatos és folyamatos személyesmárka-építésre. A képzés végén a hallgatók az elsajátított kompetenciáikat rendszerezŇĎ szakmai portfólióval kezdhetik karrierjüket. 

 

Dr. Tóth Ágnes, aki február eleje óta tölti be a METU vezérigazgatói pozícióját, közel tíz éve vesz részt az egyetem életét meghatározó folyamatok és döntések elŇĎkészítésében és végrehajtásában. Korábban ügyfélkapcsolati vezérigazgató-helyettesként és marketingvezetŇĎként is dolgozott az intézményben. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció