MKB Fintechlab: az elm√ļlt h√°rom √©v alatt mark√°nsan bŇĎv√ľlt √©s √°talakult a fintech szerepe a vil√°gban

Több mint 200 hazai és külföldi résztvevŇĎvel, ismét nemzetközi szinten is elismerésre méltó eredményekkel zajlott le május végén az MKB Fintechlab Demo Day. Az MKB Bank által 2016-ban létrehozott MKB Fintechlab innovációs labor és nemzetközi startup inkubátor minden évben kiválasztja a régió nyolc legjobb, induló fintech startupját és 12 hetes inkubációs programja keretében tudást, befektetést és a banki partnerség lehetŇĎségét biztosítja számukra. 

A Demo Day minden évben a startupok bemutatkozó eseménye, a zsŇĪrinek ebben az évben tagja volt Melanie Seymour, a Blackrock globális vezetŇĎje és Mohamed ElSayad, a Telenor Magyarország üzleti vezérigazgató-helyettese is.

 

A legjobb elŇĎadásáért járó díjat idén – a kriptovaluták világában a befektetŇĎi eligazodást segítŇĎ felületet kitaláló – londoni Coinrule vehette át.

 

Az MKB Fintechlab elmúlt három évben szerzett tapasztalatai azt mutatják, hogy a fintech világban három jelentŇĎs tendencia érzékelhetŇĎ. Az egyik ilyen az, hogy egyre több startup foglalkozik a bankok belsŇĎ mŇĪködési hatékonyságának javításával, és ezen keresztül az ügyfelek számára történŇĎ értékteremtéssel. Tapasztalat az is, hogy a nagyvállalatok számára rendkívül hasznos, ha olyan saját, belsŇĎ tudást építenek fel, ami segíti ŇĎket az ügyfélélmény növelésében és az ügyfélközpontú gondolkodás állandósításában. A harmadik markáns tapasztalat az, hogy a fintechnek egyre meghatározóbb szerepe van a különbözŇĎ szektorok együttmŇĪködéseinek szervezésében is.  

 

Pereczes János, MKB Fintechlab ügyvezetŇĎ igazgató: „Az MKB Fintechlab-et az innováció, a kiválóság és az értékteremtés jegyében alapítottuk. A programunkhoz csatlakozó startupok különbözŇĎ országokból érkeznek, különbözŇĎ egyéni perspektívákkal, eltérŇĎ élethelyzetekre alkalmazható megoldásokkal. A célunk azonban mindig közös: olyan megoldásokat hozunk létre, amelyek alapjaiban határozhatják meg a pénzügyi szektor jövŇĎjét és ezen keresztül az emberek életét."

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció