Tov√°bbi 50 fŇĎvel n√∂veli l√©tsz√°m√°t az idei √©vben p√©csi IT-k√∂zpontj√°ban az ALDI

Új épületbe költözött az ALDI informatikai támogatási központja Pécsett, ezzel párhuzamosan pedig újabb szolgáltatásokat nyújt a pécsi részleg az európai ALDI-hálózat tagjainak. A profilbŇĎvítés következtében számos új munkahelyet hoz létre a baranyai megyeszékhelyen a vállalat.

Immár hat éve, hogy Biatorbágyon 2013 januárjában megkezdte mŇĪködését az ALDI Dél vállalatcsoport európai üzleteinek informatikai támogatását végzŇĎ IT-központ. A magyarországi áruházakat üzemeltetŇĎ ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. keretén belül létrehozott osztály mŇĪködésének kezdetén magyar, német és angol nyelven nyújtott elsŇĎ szintŇĪ, úgynevezett first-level informatikai támogatást mintegy 3300 európai ALDI-üzletnek. Az osztály által nyújtott szolgáltatás az áruházak rendeltetésszerŇĪ mŇĪködéséhez szükséges informatikai berendezésekre és alkalmazásokra terjedt ki.

 

2018-ban újabb mérföldkŇĎhöz érkezett az IT-részleg, hiszen önálló cégbe, az ALDI International IT Services Kft.-be (ALDI IIT) szervezte a vállalat ezt a szolgáltatást, és ezzel párhuzamosan a biatorbágyi egység mellett Pécsett is szolgáltató központot nyitott a cég. Az ALDI IIT Magyarországról támogatja többek közt az ALDI Dél vállalatcsoport új informatikai rendszerének üzemeltetését és biztosítja mintegy 3800 európai ALDI-üzlet informatikai rendszerének zavartalan mŇĪködését. A vállalat szakemberei a magyar mellett német, angol, olasz, szlovén és francia nyelvterületŇĪ országoknak nyújtanak támogatást.

 

2019-ben további fejlesztést hajt végre a vállalat: bŇĎvíti az ALDI-n belül nyújtott szolgáltatások portfólióját, és az európai üzlethálózat informatikai rendszerének támogatása mellett immár 55 logisztikai központ és igazgatási irodaház IT-rendszerének is támogatási szolgáltatást nyújt. Emellett a vállalat bizonyos informatikai rendszereinek monitoring tevékenységét is a pécsi központ végzi.

 

A most felvett tevékenységi körökhöz új, a korábbinál lényegesen nagyobb ingatlanba költözött áprilisban a pécsi központ, amelyet az önkormányzattól bérel a vállalat. Ezzel párhuzamosan az eredeti tervhez képest 50%-kal növeli létszámát Pécsett a cég és még ebben az évben 50 fŇĎ felvételét tervezi. A szolgáltatások bŇĎvítése magával vonja azt is, hogy újabb pozíciók válnak elérhetŇĎvé a pécsi és környékbeli munkavállalók számára: az IT service desk agentek mellett operátorokat és csoportvezetŇĎket is keres a vállalat a baranyai központba.

 

„Az ALDI International IT Services Kft. számára rendkívüli elismerés, hogy az ALDI Dél vállalatcsoport a magyarországi céget bízta meg újabb informatikai szolgáltatások ellátásával. Az általunk nyújtott IT-szolgáltatások színvonala a kontinens számos országában kapott elismerést. A baranyai megyeszékhely bŇĎvítése mellett szól a támogató befektetŇĎi környezet és a nyitott, agilis, több nyelven beszélŇĎ munkaerŇĎ is” – mondta Hidvéghy Zoltán, az ALDI International IT Services Kft. egyik ügyvezetŇĎ igazgatója.

 

Decsi István, Pécs alpolgármestere úgy fogalmazott: „Pécs évekkel ezelŇĎtt szélesre tárta kapuit azok elŇĎtt a vállalkozások elŇĎtt, amelyek egyrészt fiatal, jól képzett munkaerŇĎ számára teremtenek lehetŇĎségeket, másrészt hosszú távon gondolkodnak Pécsett.” Mint fogalmazott, „az ALDI elképzelései hajszálpontosan találkoztak ezekkel az törekvésekkel. A cég új informatikai támogatási központjának kialakítását ezért is támogatta a megyeszékhely önkormányzata.”

 

„Pécs számára kiemelten fontos a képzett fiatalok helyben tartása, hiszen ŇĎk jelentik a jövŇĎt, külön öröm, hogy szép számmal akadnak olyan vállalatok - mint most az ALDI – amelyek hasonlóképpen gondolkodnak” – mondta az alpolgármester. „Az önkormányzat természetesen különbözŇĎ formákban támogatja is a város céljaival összhangban tervezŇĎ foglalkoztatókat.” – tette hozzá.

 

Nyílt nap június 4-én

A pécsi iroda örömmel várja az emelt felhasználói szintŇĪ informatikai ismeretekkel és folyékony idegennyelv-tudással rendelkezŇĎ pályázók jelentkezését. Az ALDI június 4-én nyílt napot tart az új pécsi irodában, amelyen regisztráció után lehet részt venni: az érdeklŇĎdŇĎk bepillantást nyerhetnek a munkafolyamatokba, az itt dolgozók mindennapjaiba. Részletek a https://www.facebook.com/events/660484787745247/ linken találhatók.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció