√úzleti angyal cs√ļcstal√°lkoz√≥t tartanak ma Budapesten

A mai napon véget ér a Duna Régióra kiterjedŇĎ, nemzetközi szinten mintegy 160, hazánkban 23 csapat vállalkozásindítását elŇĎsegítŇĎ ACCELERATOR projekt. Az elmúlt 2,5 évben 8 országban a Széchenyi TŇĎkealap-kezelŇĎ Zrt. szakmai vezetésével megvalósult nemzetközi inkubációs program egy kétnapos konferencia keretében zárul. A záróesemény szakmai szervezŇĎje a Magyar Üzleti Angyal Egyesület. A HUNBAN Angel Investment Day 2019 keretében többek között Peter Cowley, a több mint 150 tagszervezetet tömörítŇĎ European Business Angel Network (EBAN) elnöke is elŇĎadást tart.

A kedden kezdŇĎdŇĎ, két napos csúcs Budapest két pontján, a BRKLYN-ban és az Akváriumban kerül megrendezésre, a programkínálatra közel 200 résztvevŇĎ regisztrált elŇĎzetesen. A rendezvény az ACCELERATOR projekt záróeseménye mellett idén a Hungarian Business Angel Network (HUNBAN) által szervezett HUNBAN Angel Investment Day programsorozatát is magában foglalja. Az akcelerátorkörökhöz szorosan kapcsolódik a befektetŇĎi oldal: az induló kis- és középvállalkozások egyre gyakrabban vesznek igénybe a hazai piacon anyagi forrást, valamint szakmai mentorálást és a kapcsolatépítésben nyújtott segítséget az angyalbefektetŇĎktŇĎl. Az elŇĎadássorozat az üzleti angyalok tevékenységébe enged betekintést: többek között Peter Cowley, a European Business Angel Network (EBAN) elnöke, Károlyi Antal, a Hungarian Business Angel Network (HUNBAN) elnöke és Balogh Péter, az angyalbefektetésekkel foglalkozó Baconsult alapítója is elŇĎadást tartanak ma.

 

„Egy ország gazdaságát akkor nevezhetjük innovatívnak, ha a piacon minél több ígéretes, elŇĎremutató tevékenységŇĪ startup, kis- és középvállalkozás szerepel. Abban, hogy ez hazánkban is megvalósuljon, fontos szerepet élveznek az üzleti angyalok, akik figyelik a menedzsment mŇĪködését és tŇĎkéjükkel, tanácsaikkal, illetve szakmai kapcsolataikkal segítik a vállalkozást” – mondta el Károlyi Antal, a HUNBAN elnöke.

 

A Széchenyi TŇĎkealap-kezelŇĎ Zrt. szakmai vezetésével zajló ACCELERATOR projekt a Duna Régió 8 országának startupjait, korai fázisban lévŇĎ vállalkozásait vagy vállalkozóit célozta. A programba került vállalkozások széleskörŇĪ mentorálást kaptak olyan területeken, mint a szellemi tulajdon, az üzleti tervezés, a piackutatás, a vállalkozásindítással kapcsolatos jogi kérdések és a marketing. Egy év alatt két hazai akcelerátorkör zajlott le a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség szervezésében, ezeket összesen 23 csapat teljesítette sikeresen. A konferencián mind résztvevŇĎ startupok, mind mentorok, mind a környezŇĎ országok akcelerátorprogramjainak képviselŇĎi megoszthatják tapasztalataikat.

 

„Az ACCELERATOR program keretében megteremtettük a nemzetközi kapcsolatrendszerünk alapjait, kiváló partnerekkel dolgoztunk együtt az elmúlt 2,5 évben. A programnak köszönhetŇĎen a Duna Régió országaiban, illetve a német nyelvterületen olyan partnereket találtunk, akik együttmŇĪködŇĎ partnereink lesznek a hamarosan többszázas nagyságrendŇĪ portfóliónk nemzetközi építésében. Ezen célok mellett nagy örömünkre szolgál, hogy ennyire sokoldalú mezŇĎny alakult ki az ACCELERATOR projekt hazai pilotjának keretén belül: a programot teljesítŇĎ formálódó csapatok és kész vállalkozások között találunk olyat, amelyik ma már érett a szintugrásra. Látjuk, hogy mentorálásunk révén ezek a vállalkozások közelebb kerültek a céljaikhoz” – nyilatkozta Török József, a Széchenyi TŇĎkealap-kezelŇĎ Zrt. üzletfejlesztési és startup igazgatója, a program szakmai vezetŇĎje.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció