Az IT szakemberek k√∂zel fele k√ľlf√∂ldre k√∂lt√∂zne egy j√≥ √°ll√°s√©rt

Az IT szakemberek nem csupán a legkeresettebb munkavállalók, de Magyarországon és az egész világon is jóval nyitottabbak az átlagnál arra, hogy munkahelyet váltsanak vagy külföldön dolgozzanak, derül ki a Boston Consulting Group (BCG), egy nemzetközi HR hálózat, a The Network, és a Profession.hu közös kutatásából

A közzétett nemzetközi Decoding Digital Talent kutatás keretében a Boston Consulting Group (BCG) és a Profession.hu Magyarországon 12,443 munkavállalót és köztük 673 IT szakembert kérdezett meg – utóbbiakat olyan szakterületekrŇĎl, mint a programozás, a web- és mobilapplikáció fejlesztés, a mesterséges intelligencia vagy a robotika.

 

JellemzŇĎ a kiemelkedŇĎ mobilitás

„A digitális szakemberek megtartása országosan és vállalati szinten is egyre nehezebb, hiszen könnyebben költöznek külföldre, kevés ideig dolgoznak egy helyen és gyorsan találnak új munkát. Magyarországon egy digitális szakember átlagosan 2 hét alatt talál új munkát mindössze négy jelentkezést követŇĎen” – mondta Kotsis Ádám, a BCG budapesti irodájának vezetŇĎ szakértŇĎje. „Nagy a verseny, és a toborzás már régen nem elég. A vállalatoknak proaktívan képezniük kell munkavállalóikat, ha biztosítani szeretnék a stratégiailag fontos készségeket,” – tette hozzá.

 

 

A felmérés szerint Magyarországon a digitális szakemberek 43 százaléka menne külföldre egy jobb munka reményében, jóval többen, mint az egyéb területeken dolgozók 35 százaléka. Ezzel azonban még mindig messze elmaradnak a nemzetközi átlagtól, hiszen globálisan az IT specialisták 67 százaléka dolgozna szívesen külföldön. 

 

A magyar informatikusok olyan hagyományosan is népszerŇĪ kivándorlási célpontokat választanának, mint Ausztria, az Egyesült Államok, vagy Németország, ahol a startup központ Berlin és München is a magyarok által megnevezett top 5 város között van. 

 

A nemzetközi kutatás szerint az IT szakemberek 80 százaléka egyetemi végzettségŇĪ, 68 százalékuk férfi – Magyarországon 75 százalékuk – és mindössze 9 százalékuk található meg a vállalatok felsŇĎ vezetésében. Némileg talán meglepŇĎ módon, az IT szakemberek elsŇĎdlegesen nem startupoknál, hanem leginkább nagyvállalatoknál akarnak dolgozni.

 

A szakmai fejlŇĎdés kiemelkedŇĎen fontos az IT szakemberek számára

A vállalatok számára az IT szakemberek megszerzése és megtartása is testre szabott megközelítést igényel, hiszen más szempontok alapján választanak munkahelyet, mint mások, derül ki a kutatásból, amely a munkahellyel szembeni elvárásokat is vizsgálta.

 

Magyarországon a jó munkahelyi kapcsolatok és a munka-magánélet egyensúlya mellett a fizetés is kiemelten fontos az IT területen dolgozóknak. Esetükben a fizetés a második legfontosabb szempont, míg az összes munkavállaló esetében ez csak a negyedik helyen áll a fontossági sorrendben. Érdekes, hogy a globális színtéren a fizetés már nem elég a digitális világban a tehetségek megtartásához, ennél jóval fontosabbak a munkahelyi tanulási lehetŇĎségek és a szakmai fejlŇĎdés.

 

 

 

Országosan és nagyvárosi, vagy regionális szinten is kritikus a digitális szakemberek megszerzése és megtartása. Stratégiai munkaerŇĎ-tervezéssel, beruházásokkal, korszerŇĪ oktatással és megfelelŇĎ márkaépítésével sokat lehet tenni azért, hogy egy ország, város, vagy régió hosszú távon biztosítsa gazdasági fejlŇĎdését.

 

“A jó szakemberek számtalan ajánlat közül válogathatnak, így elvárhatják a fizetésekkel kapcsolatos transzparenciát is a hirdetésekben. A mérnök kategóriákban négyötödével több jelentkezŇĎ érkezik azokra az állásajánlatokra, amelyekben feltüntették a várható keresetet is. A versenyképes bér önmagában azonban nem elég: az állásinterjún tízbŇĎl kilenc jelölt említi meg a csapat és a munkakörnyezet fontosságát, és az IT szakemberek esetében a szakmai fejlŇĎdés lehetŇĎsége is jelentŇĎs szerepet kap” – mutat rá Tüzes Imre, a Profession.hu Üzletfejlesztési és termékmenedzsment vezetŇĎje.

 

 

 

“A HR szerepe kritikus a digitális szakemberekért folytatott küzdelemben. A toborzás már gyakran nemcsak egy-egy országon belül zajlik, hanem egyre inkább a nemzetközi munkaerŇĎpiacon. Ennek sikeréhez innovatív megoldásokra és sok adatra van szükség, olyanokra, mint például ez a kutatás is" – mondta Pierre Antebi, a The Network vezetŇĎje és a tanulmány társszerzŇĎje. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció