Három országos rádiónak van napi milliós hallgatótábora

Naponta csaknem 5,8 millióan, hetente több mint 7,2 millióan hallgatnak rádiót a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2019 elsŇĎ negyedéves hallgatottsági adatai szerint. Ez azt jelenti, hogy országosan a 15 éves vagy idŇĎsebb lakosság 69 százaléka naponta, míg 87 százaléka hetente rádiózik.

Országosan egy átlagos napot alapul véve a Retro Rádió a leghallgatottabb rádió 1,5 millió fŇĎvel, amelyet a PetŇĎfi Rádió (1,3 millió fŇĎ), majd a Kossuth Rádió követ (1,1 millió fŇĎ). A dobogóról épp leszorult Rádió 1 átlag napi közönsége 949 ezer fŇĎ. Az ötödik helyen a Dankó Rádió áll (284 ezer fŇĎ), amelyet a Bartók Rádió követ napi 80 ezer fŇĎs hallgatószámmal. Az InfoRádiónak 55 ezres közönségtábora van, a Jazzy Rádió 31 ezer, a Duna World 11 ezer hallgatót tudhat magáénak, csakúgy, mint a Tilos Rádió.

 

 

Budapesten a 15 éves vagy idŇĎsebb lakosság 62 százaléka naponta, míg 84 százaléka heti rendszerességgel hallgat valamilyen rádiót. A fŇĎvárosban a legnagyobb átlagos napi hallgatószám szerint a Rádió 1 (190 ezer fŇĎ) és a Retro Rádió (szintén 190 ezer fŇĎ) vezet, harmadik helyen áll a Kossuth Rádió (173 ezer fŇĎ), a negyedik pedig a PetŇĎfi Rádió (121 ezer fŇĎ). Az InfoRádió napi elérése 34 ezer fŇĎ, a Dankó Rádióé 28 ezer fŇĎ, a Jazzy Rádióé 20 ezer fŇĎ. Napi 15 ezer hallgatóhoz szól a Bartók Rádió, a Tilos Rádió pedig hatezerhez. 

 

 

Az országos, a fŇĎvárosi és a megyei jogú városi rádiók idei elsŇĎ negyedévi részletes hallgatottsági eredményei a hatóság honlapján, a Kutatások menüpontban böngészhetŇĎk, ugyanitt megtalálhatók a felmérés korábbi eredményei is. A rádiók és az ügynökségek korlátlanul férhetnek hozzá a rádiópiaci szakemberek által javasolt módszertan alapján elŇĎállított adatokhoz, a nyilvánosság azonban szŇĪkített információkat kap a piaci szereplŇĎk gazdasági érdekeinek védelmében.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció