K√∂zz√©tette elsŇĎ negyed√©ves eredm√©nybesz√°mol√≥j√°t az LG

Az LG Electronics 2019 elsŇĎ három hónapjában 900,6 milliárd koreai won (801,25 millió dollár) üzemi eredményt könyvelhetett el, 14,9 ezer milliárd koreai won (13,3 milliárd dollár) árbevétel mellett. 

Az elsŇĎ negyedéves eredmények ugyan az elmúlt év hasonló idŇĎszakához képest némi csökkenést mutatnak, ám a korábbi, 2018 évi negyedik negyedévhez képest az üzemi eredmény 1,09 százalékkal emelkedett, ami a fŇĎ üzletágaknál végrehajtott, döntŇĎen a költségszerkezet átalakítására tett lépéseknek az eredménye.

 

JelentŇĎsen hozzájárult a társaság bevételeihez a háztartási elektronika és légkondicionáló üzletág, ami különösen az európai és az ázsiai piacokon való erŇĎs kereskedelmi tevékenységnek köszönhetŇĎen a részleg eddigi legmagasabb bevételét hozta a vállalat történetében.

 

KiemelkedŇĎ idŇĎszakot zárt a jármŇĪalkatrész üzletág is, ahol a társaság az utcai terepjárók iránt tapasztalható globális érdeklŇĎdés fokozódásával további növekedési lehetŇĎségeket lát.

 

A tavalyi év azonos idŇĎszakához hasonlítva ugyan némi csökkenést volt kénytelen elkönyvelni a szórakoztató elektronikai részleg a szezonális kereslet visszaesése miatt, ugyanakkor a hatékonyság növelésére tett lépések hatásai már láthatók, és az üzemi eredmény jelentŇĎs növekedést mutat az elŇĎzŇĎ negyedévhez képest.

 

A mobilkommunikációs üzletágban is történtek elŇĎrelépések: a cég várakozásai szerint az új modellek piacra dobása a második negyedévben pozitív lendültet ad a részlegnek, melynek versenyképességét és jövedelmezŇĎségét a közelmúltban Dél-Koreából Vietnámba áthelyezett gyártóközpont fogja elŇĎsegíteni.

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció