MKB Fintechlab: mentoráltunk, a PénTech lett 2019 legígéretesebb fintech megoldása

A 2018-ban, négy tehetséges magyar fiatal által létrehozott PénTech névre hallgató fintech startupot választotta a szakmai zsŇĪri 2019 legígéretesebb fintech megoldásának a legnagyobb hazai fintech konferencián, a FinTechShow-n. A PénTech 2019 márciusa óta, az MKB Fintechlab harmadik inkubációs programjának keretében kap pénzügyi és szakmai támogatást a kis- és középvállalkozások likviditási problémáit megoldó – teljes egészében digitális – számla-finanszírozási megoldásának fejlesztésére.

Az MKB Pénzügyi Csoport immár három éve támogatja a legtehetségesebb fintech startupok szakmai mŇĪködését és a legjobb fintech innovációk piacra jutását. 

 

A PénTech 2018 végén jelentkezett és került kiválasztásra az MKB Fintechlab harmadik inkubációs programjába, melynek keretében szakmai támogatást, pénzügyi befektetést és az MKB Bank partnerségének lehetŇĎségét kapa. A magyar startup megoldása faktoring és számla-finanszírozási területen biztosít új megoldást, segítségével a KKV cégvezetŇĎk papírmentesen, gyorsan és egyedi árazás mellett juthatnak finanszírozáshoz. A digitális szolgáltatás várhatóan 9-12 hónapon belül lesz elérhetŇĎ a hazai KKV-k számára.

 

Berényi Benjamin, PénTech vezetŇĎ: "Fontos visszajelzés számunkra a FinTechShow elismerése. Örülünk, hogy az MKB Fintechlab professzionális támogatásával fejleszthetjük termékünket. Elkötelezettek vagyunk, hogy tovább javítsuk a KKV-k finanszírozási lehetŇĎségeit Magyarországon és Európában egyaránt."

 

Pereczes János, MKB Fintechlab ügyvezetŇĎ igazgató: "Az MKB Pénzügyi Csoport tagjaként három éve sikerrel mentorálunk, támogatunk tehetséges startupokat. A legerŇĎsebb pozitív visszajelzéseket mindig az jelenti, amikor az általunk “felfedezett” innovációkat más szakmai szervezetek is - itthon és külföldön egyaránt - a legjobbnak ítélik. Büszkék vagyunk rá, hogy elsŇĎként hittünk a Péntech tehetségében, rátermettségében és fedeztük fel a víziójukban rejlŇĎ üzleti potenciált."

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció