Svéd nagyvállalatok fognak össze, hogy közép-kelet-európai startupokat támogassanak

A Svéd Nagykövetség védnöksége alatt négy svéd nagyvállalat fogott össze és hirdette meg a MATCH Startup Programot.  Ennek keretében a közép-kelet-európai régió innovatív startupjai személyesen mutathatják be termékeiket és szolgáltatásaikat az Ericsson, az ABB, a SIGMA és az AQ Anton döntéshozóinak június 14-én, Budapesten. 

KülönbözŇĎ iparágak vezetŇĎ cégei álltak össze, hogy támogassák a közép-kelet-európai régió induló vállalkozásait, és megtapasztalják, mit is jelent az „innováció kiszervezése” svéd módra. A kiválasztott startupok azonnali visszajelzést kapnak arról, hogyan fejleszthetik innovációikat a résztvevŇĎ vállalatokkal közösen, ezekbŇĎl pedig akár üzleti lehetŇĎségek és potenciális együttmŇĪködések születhetnek a workshopok és személyes beszélgetések során. 

 

Az együttmŇĪködés közös felületének létrehozásához az Ericsson, ABB, SIGMA és AQ Anton cégek a svéd nagykövetség vezetésével álltak a kezdeményezés mögé. A dolgok internete (IoT), a mesterséges intelligencia (AI) és a gépi tanulás (Machine Learning) területén mŇĪködŇĎ közép-kelet-európai startupok a https://www.match-startup-program.com weboldalon adhatják le jelentkezésüket április 29-ig. Egy szakértŇĎkbŇĎl álló zsŇĪri a résztvevŇĎ svéd vállalatok és a svéd nagykövetség képviselŇĎivel közösen fogják elbírálni a projekteket, ahol a 10 legjobb pályázatot leadó startupnak lehetŇĎsége nyílik majd egy egész napot együtt tölteni a négy nagy cég döntéshozóival.

 

„Hatalmas potenciált látunk a svédek Közép-Kelet-Európában szerzett startup- és cégvezetési tapasztalatainak és a digitalizációhoz kapcsolódó egyedi ötletek összekapcsolásában” – fejtette ki Niclas Trouvé, svéd nagykövet.

 

A résztvevŇĎ nagyvállalkozások a digitális és ipari technológia globális-szinten vezetŇĎ cégei. Az Ericsson a telekommunikációs iparban szerzett 141 év tapasztalata mellett jelentŇĎs újításokkal is büszkélkedhet, a cég legismertebb innovációja a Bluetooth technológia.

 

Az ABB technológiai úttörŇĎnek számít a digitális iparágak számára nyújtott széles körŇĪ kínálatával. Több, mint 130 évre visszanyúló történelemmel az ABB ma a digitális iparágak vezetŇĎje, négy ügyfélközpontú, globálisan vezetŇĎ vállalkozással.

 

A Sigma Technology az elmúlt 20 évben több világelsŇĎ céget támogatott kutatás-fejlesztési fázisukban termékinformáció, beágyazott és szoftvertervezés, információkezelés és offshore fejlesztések területeken.

 

Az AQ Anton mérnöki cégnek 27 éves tapasztalata van autóipari, energetikai, repülŇĎgépipari és egyéb ipari szegmensekben.

 

Ezek a sokszínŇĪ, széleskörŇĪ tapasztalattal rendelkezŇĎ cégek fogják mentorálni a korai szakaszban lévŇĎ innovációkat, lehetŇĎséget adva mind a startupoknak, mind a svéd cégeknek a növekedésre.

 

A MATCH Startup Programot a Global Startup Awards hozta létre.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció