Kiosztották a Vodafone Digitális Díjakat

Megvannak a 15 millió forint összdíjazású Vodafone Digitális Díj nyertesei. A 6 tagú zsŇĪri 144 pályamŇĪ közül 8 nyertest hirdetett. Három kategóriában díjazták a legjobb pályamŇĪveket: Digitális Gyerekek, Digitális Családok, Digitális Nonprofit szervezetek.

A Vodafone Digitális Díjjal a Vodafone Magyarország Alapítvány célja, hogy olyan kész innovációkat találjon és jutalmazzon, amelyek egy-egy fontos társadalmi ügyre adnak választ. A rendkívül magas számú, összesen 144 beérkezett pályamunka 40 százaléka magánszemélyektŇĎl, 20 százaléka vállalkozásoktól és startupoktól, 40 százaléka pedig nonprofit szervezetektŇĎl érkezett. 

 

„Connecting for Good – ez a Vodafone Alapítvány mottója, és ennek mentén célunk, hogy a mobiltechnológiai megoldásokat a társadalom szolgálatába állítsuk.  A Vodafone Digitális Díjat is azért alapítottuk, hogy megtaláljuk és ösztönözzük azokat az innovátorokat, akik e törekvésünkben partnereink lehetnek” – mondta el Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója.

 

 

A Digitális Társadalmi Szervezetek kategória 

A Digitális Társadalmi Szervezetek kategóriájában társadalmi felelŇĎsségvállalást szolgáló projektekkel lehetett pályázni. Ebben a kategóriában egy nyertest hirdettek.

1. helyezett: Hulladék-vadász - a legapróbb önkéntes

A JövŇĎ Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítvány nyertes applikációjával arra ösztönöz, hogy mindannyian részesei legyünk egy tisztább, egészségesebb jövŇĎ kialakításának.

 

A Digitális Család kategória 

A Digitális Család  kategóriában a családok életében felmerülŇĎ legkülönbözŇĎbb kihívásokra választ adó megoldásokat vártak a szervezŇĎk. A pályázatok között akadt intelligens segélyhívó, virtuális tréner és szolgáltatási platform is. Három nyertest hirdettek ebben a kategóriában.

1. helyezett: BankZee Családi Bankolás Pilot

A BankZee Kft. a családok pénzügyi tudatosságát fejlesztŇĎ mobilbank alkalmazásával és okosperselyével nyerte meg a versenyt.

2. helyezett: PregnaScan – Várandós gondozást támogató telemonitoring rendszer 

Az E-Medlab Hungary Kft. telemonitoring rendszere lehetŇĎvé teszi a gyermeket vállaló családok számára az otthoni mérések elvégzését. 

3. helyezett: Intelligens CO vészhelyzeti segélyhívó

Dobrai Tibor IoT-alapú vészhelyzeti segélyhívó eszköze veszély esetén SMS-ben riaszt, így csökkentve a szén-monoxid által okozott halálesetek és mérgezések számát.

 

Digitális Gyerekek kategória 

A Digitális Gyerekek kategóriában olyan megoldásokkal lehetett nevezni, melyek a gyermekek életét, tanulását, fejlŇĎdését támogatják. A pályázatok között volt applikáció, chatbot, illetve IoT, VR és AR technológiát alkalmazó megoldás is. Ebben a kategóriában két pályázót díjazott a zsŇĪri. 

1. helyezett: OncoVR

ErdŇĎs Sándor innovációja a tartósan kórházban fekvŇĎ gyermekek mindennapjait teszi színesebbé VR technológiával.

2. helyezett: Útramanó mesélŇĎ városi mobilalkalmazás

A Plukkido Kft. GPS alapú mesemondó mobilalkalmazása az autóban utazó gyermek számára az út menti látnivalókhoz társít szakemberek által írt meserészleteket. 

 

A zsŇĪri két különdíjast is kihirdetett. A Day-to-day Kids applikáció a nevelŇĎszülŇĎket és az állami gondoskodásban élŇĎ gyermekeket támogatja különbözŇĎ játék tippekkel. A Kurbli Kft. SBrick adapterei pedig a különféle Lego vezérlések eszközeinek vegyes használatát teszik lehetŇĎvé, ezzel támogatva az iskolai robotprogramozási oktatást.

 

„A beérkezett pályázatok minden várakozásunkat felülmúlták, nagyon jó látni, hogy hazánk innovátorai tudásukat és tehetségüket nemes ügyek szolgálatába állítják. Bízunk benne, hogy a nyertesek támogatásával hozzájárulhatunk a társadalmi jót szolgáló digitális innovációk továbbfejlesztéséhez, illetve ahhoz, hogy ezek minél több emberhez eljuthassanak” – mondta el Dr. Budai J. GergŇĎ, a Vodafone Magyarország Vezérigazgató-helyettese, és a Vodafone Alapítvány kuratóriumi tagja.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció