Az Ericsson √©s a Swisscom elind√≠totta az elsŇĎ eur√≥pai kereskedelmi 5G h√°l√≥zatot

Az Ericsson és Svájc legnagyobb telekommunikációs szolgáltatója, a Swisscom bekapcsolták Európa elsŇĎ nagyszabású, kereskedelmi 5G-hálózatát, támogatva a kereskedelemben kapható okostelefonokat. A hálózat és az ahhoz tartozó 5G szolgáltatások Svájc 54 városában érhetŇĎk el, köztük a legnagyobb lélekszámú településeken, Zürichben, Bernben, Genfben, Baselben, Lausanne-ban és Luzernben. 

Minthogy az összes többi komponens már a helyén volt, a kereskedelmi licenc megszerzése azt jelentette, hogy a partnereknek valóban csak egy gombnyomással be kellett kapcsolniuk a hálózatot.

 

A Swisscom 5G okostelefonnal és routerekkel rendelkezŇĎ ügyfelei a lefedettségi területeken azonnal élvezhetik a nagy hálózati sebesség és a rendkívül alacsony késleltetés elŇĎnyeit, valamint az 5G továbbfejlesztett mobilszélessávú funkcióit az infotainment, a játékok, a virtuális valóság, valamint az immerzív média területén.  

 

Az 5G hálózat bekapcsolásával a Dolgok Internete (IoT) és az Ipar 4.0 terén is új lehetŇĎségek nyílnak meg.

 

„A kereskedelmi 5G hálózat megvalósításával Svájcban változatos új alkalmazások és üzleti modellek alapjait fektetjük le – mondta el Urs Schaeppi, a Swisscom vezérigazgatója. - Ez fontos lehetŇĎség az ország és a digitális világ részévé váló emberek számára is, függetlenül attól, hogy nagyvárosban, vidéken vagy akár a hegyekben laknak-e.”

 

Arun Bansal, az Ericsson Európáért és Latin-Amerikáért felelŇĎs vezetŇĎje így fogalmazott: „Ez egy nagyon fontos esemény a Swisscom és egész Európa számára – az 5G immár kereskedelmileg is elérhetŇĎ. Az Ericssonnál az 5G ökoszisztémát azzal is erŇĎsítjük, hogy a chipkészlet- és készülékgyártók számára csökkentjük a piacra kerülési idŇĎt. Többgyártós mŇĪködést biztosítunk az 5G készülékek és hálózatok számára, ezzel elŇĎsegítve a több 5G-képes eszköz piacra kerülését, hogy a felhasználók élvezhessék az 5G szolgáltatások elŇĎnyeit.”

 

A Swisscom már régebben bejelentette azt a célját, hogy 2019 végére egész Svájc területén elérhetŇĎvé teszi az 5G hálózatot, mely révén az ország lakosságának közel 90 százaléka hozzáfér majd a technológiához. Ezt az Ericsson Spectrum Sharing szoftverével érik el, mely dinamikusan, a forgalmi igények alapján osztja meg a rádióspektrumot a 4G és 5G vivŇĎfrekvenciák között. Ez a megoldás gyors országos 5G lefedettséget nyújt a korábban telepített 5G-ready 4G rádióeszközökkel.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció