213 gigab√°jt adatforgalom volt a Telekom Vivicitt√°n

Nemcsak a résztvevŇĎk számában, de a versenyhez kapcsolódó mobil adatforgalomban és közösségi médiahasználatban is rekordot hozott az idei Vivicittá. Az extragyors mobilinternetet biztosító Telekom mobil bázisállomáson a befutó után volt a legnagyobb az adatforgalom.

Idén minden eddiginél nagyobb adatforgalom ment keresztül a Telekom Vivicittá-ra telepített extra bázisállomáson, a Telekom-elŇĎfizetést használó futók és szurkolóik több, mint 213 gigabájt adatforgalmat generáltak. EbbŇĎl 202,3 GB 4G-adatforgalom, míg 11,2 GB 3G-adatforgalom volt.

 

Minden idŇĎk legnépszerŇĪbb Vivicittá futása volt az idei, 31 ezret is meghaladta a nevezettek száma, a legnagyobb kihívást jelentŇĎ félmaratoni távra 8682 nevezés érkezett. De nemcsak ebben volt kiemelkedŇĎ a 2019-es Vivicittá futás, hanem abban is, hogy a sportos résztvevŇĎk és a közönség közül a Telekom-elŇĎfizetŇĎk milyen adatforgalmat generáltak. A Telekom már több mint két évtizede támogatója ennek a kiemelkedŇĎ futórendezvénynek, amelynek idején az utóbbi években mobil bázisállomással biztosítják a versenyzŇĎk és a szurkolók minŇĎségi  kommunikációját. 

 

Az okostelefonok és újabban már az okosórák is egyre többek számára elengedhetetlen tartozékai a mindennapi futásnak és a versenyeknek. Egyre többen posztolnak a közösségi médiában rövid videókat, vagy éppen a futásukról készült animációs grafikát, videó formátumban, ezért különösen fontos, hogy az olyan széles közönséget vonzó események, mint a Telekom Vivicittá idején is teljes élményt nyújtson a Telekom extragyors mobilhálózata.

 

A legforgalmasabb negyedórában, a vasárnap 11.31-11.45 közötti idŇĎszakban a 11 gigabájtot is meghaladta a posztok adatforgalma, ennek csaknem negyven százaléka feltöltés volt– derül ki a Telekom mobil bázisállomásának forgalmi statisztikáiból. Az ezt követŇĎ negyedórában is meghaladta a tíz gigabájtot ezen az egy állomáson – a forgalom túlnyomó többségét videók és képek adták. 

 

2017 óta több tízezer Race TV-videót is generáltak a Vivicittá-futók - az egyedülálló fejlesztésŇĪ innováció elŇĎzetes hozzájárulás alapján mindenkirŇĎl elkészíti a saját verseny-videóját, ezzel élményt és emléket adva minden versenyzŇĎnek. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció