Ingenico termin√°lokon fut majd az Alipay Magyarorsz√°gon

Az egyszerŇĪ és biztonságos fizetési megoldások egyik piacvezetŇĎje, az Ingenico Group TETRA MOVE POS terminálcsaládján fut majd a népszerŇĪ kínai fizetési applikáció.

2019-tŇĎl Magyarországon is elérhetŇĎvé válik Kína legnépszerŇĪbb QR kód alapú fizetési megoldása, az Alipay az UniCredit Bank kártyaelfogadó partnereinél. Az alternatív fizetési mód bevezetése nagyban szolgálja majd az országba érkezŇĎ kínai turisták kényelmét. 

 

Az Alipay egy olyan QR kódra épülŇĎ fizetési megoldás, amely lehetŇĎvé teszi, hogy az alkalmazás mintegy 1 milliárd regisztrált felhasználója gyorsan és biztonságosan fizethessen telefonjának segítségével. A vásárlási összeg beírása után a bankkártya-terminálon megjelenik egy QR kód, ezt az Alipay mobiltelefon applikációval beolvasva, ügyfélazonosítást és jóváhagyást követŇĎen történik meg a fizetés.

 

A QR kód generálásához és a fizetés feldolgozásához szükséges üzleti applikáció az Ingenico TETRA MOVE 2500, 3500 és MOVE 5000 típusú terminálokon fut majd. ElŇĎbbi megoldások kitŇĪnŇĎ ár-érték arányukkal, utóbbi pedig egyedi üzleti alkalmazások fejlesztésének és futtatásának lehetŇĎségével segíti a kereskedŇĎket. 

 

 

Sármay Bence, az Ingenico Group Magyarországért felelŇĎs értékesítési igazgatója elmondta: „Mindig nagy kihívás egy merŇĎben új fizetési alternatíva bevezetése. Az Ingenico Group azonban elkötelezett az innováció iránt, és elŇĎszeretettel nyújt technikai hátteret az olyan megoldásoknak, mint például a QR kódos fizetés, ami lehetŇĎvé teszi a kínai vásárlók számára, hogy úgy fizessenek, akárcsak Peking bármelyik boltjában. Az Ingenico TETRA MOVE család termináljai minden kereskedŇĎnek kiváló alternatívát kínálnak, legyen szó akár költséghatékony, egyszerŇĪbb fizetési megoldásról, akár komplexebb, egyedi igényeket kiszolgáló eszközökrŇĎl” – mondta el Sármay Bence.

 

Marco Iannaccone, az UniCredit Bank Hungary Zrt. általános vezérigazgató-helyettese hozzátette: „Nagy örömünkre szolgál, hogy az UniCredit az elsŇĎ bank, amely Kína legelterjedtebb mobilfizetési megoldását elérhetŇĎvé teszi Magyarországon, és ez az Ingenico partnerségével valósul meg. Ezzel a fontos lépéssel az a célunk, hogy egy újabb modern és innovatív fizetési megoldás bevezetése révén tovább bŇĎvítsük kereskedŇĎ ügyfeleink számára kínált termékeink és szolgáltatásaink körét, és ezzel is hozzájáruljunk üzleti lehetŇĎségeik további növeléséhez.”

 

Az elsŇĎ Alipay kompatibilis terminálok 2019. május végétŇĎl kerülnek az üzletekbe.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció