Az ABB √©s az Ericsson tov√°bb erŇĎs√≠ti kapcsolat√°t

Az ABB és az Ericsson, a Hannoveri Ipari Vásáron szándéknyilatkozatot írt alá, amellyel a két fél tovább erŇĎsíti a már régóta fennálló kapcsolatát. Az együttmŇĪködési megállapodás felvázolja közös jövŇĎ képüket, ahol automatizálással és vezeték nélküli kommunikációval a rugalmas gyártás jövŇĎbeni térnyerésére törekszenek.

Az ABB és az Ericsson megerŇĎsítette az irányú elkötelezettségét, hogy felgyorsítja a rugalmas, vezeték nélküli automatizálást támogató ipari ökoszisztéma fejlesztését, amellyel a jövŇĎben teret nyerhetnek a továbbfejlesztett összekapcsolt szolgáltatások, az ipari internet (IoT) és a mesterséges intelligencián alapuló technológiák.   

 

A két fél a 2019. évi Hannoveri Ipari Vásáron szándéknyilatkozatot írt alá, amelyben felvázolják közös jövŇĎképüket az automatizálásra és vezeték nélküli kommunikációra (adatátvitelre) alapozott rugalmas gyártásra vonatkozóan. A két cég együttmŇĪködése már az “Ipar 4.0” és az 5. generációs vezeték nélküli hálózatok korát fémjelzi, amelyben az automatizálással és a digitalizálással nagyobb termelékenységet érhetnek el a gyártók.        

 

A szándéknyilatkozat kihangsúlyozza a két fél azon megállapodását, mely szerint folytatni kívánják a már jól megalapozott kutatási együttmŇĪködésüket, továbbá fejleszteni kívánják a gyártási folyamatokat és az automatizálást, és új üzleti lehetŇĎségeket kívánnak megnyitni az ipari ökoszisztéma számára.   

 

Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója, és Börje Ekholm, az Ericsson Elnök-vezérigazgatója

 

„Nagy örömünkre szolgál, hogy az 5G technológia korának beköszöntével megújíthatjuk és kiterjeszthetjük partneri együttmŇĪködésünket az Ericssonnal,” – nyilatkozta Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója. „Az ABB vezetŇĎ szerepe a digitális iparágakban, valamint az Ericsson hálózatok összekapcsolhatósága terén végzett újító munkája együtt új lehetŇĎségeket tár fel az ügyfeleink számára, akik a tevékenységeik digitalizálásával növelhetik termelékenységüket, és javíthatják versenyképességüket.”  

 

„Az Ericsson és az ABB már eddig is szoros együttmŇĪködést folytatott az 5G és az ipari internetre alapozott technológiák kutatásában”, – mondta Börje Ekholm, az Ericsson Elnök-vezérigazgatója. „Ezzel a szándéknyilatkozattal tovább erŇĎsítjük partneri együttmŇĪködésünket, amelynek célja, hogy felgyorsítsuk az ipari ökoszisztéma fejlesztését, kiaknázzuk a rugalmas automatizálás kínálta lehetŇĎségeket, és feltárjuk az 5G és az Ipar 4.0 kombinálásában rejlŇĎ üzleti lehetŇĎségeket.” 

  

A két partner már az intelligens gyártási technológiák gyorsított bevezetésén dolgozik, aminek keretében az Ericsson intelligens automatizálási rendszert telepít az észtországi Tallinnban lévŇĎ gyártólétesítményeiben.  Ehhez a projekthez az ABB teljesen automatizált flexibilis robotcella-megoldást szállított, amely 5G rádiórendszereket szerel össze az Ericsson számára.   

 

A 2019. évi Hannover Messén az ABB és az Ericsson a legújabb és a leginnovatívabb technológiákat mutatta be. Azt kívánták szemléltetni, hogy a legújabb flexibilis robotokkal, a vezeték nélküli technológiákkal, az 5G-vel, az ipari internettel és a hajtásvezérlési technológiákkal miként segítik elŇĎ a “jövŇĎ gyára” kiépítését.   

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció