Egy veszpr√©mi fejlesztŇĎcsapat nemzetk√∂zi sikere

Az Angular Attack világszerte a legjelentŇĎsebb verseny ebben a kategóriában, amelyre több száz csapat nevez be minden évben – az online hackathon szakmai támogatói többek között a GitHub, a Google, a Zenko.IO a Rangle.IO és a Wijmo. A nyertes magyar csapat a verseny kezdete, 2016 óta részt vesz az Angular Attack nemzetközi programozóversenyen és eddig három alkalommal szereztek elsŇĎ helyezést az öt kategória egyikében.

Az Angular Attack versenyre a világ minden tájáról nevezhetnek 1-4 fŇĎs csapatok, akiknek 48 óra áll rendelkezésükre hogy a nulláról fejlesszenek egy tetszŇĎleges alkalmazást, amely aztán öt kategóriában is megmérettetésre kerül: "Judges Favorite", "Hacker Favorite", Innováció, Dizájn és NépszerŇĪség. Az elsŇĎ négy kategória gyŇĎzteseit a szakértŇĎkbŇĎl – többek között a Google, eBay, Frontend Masters, Telerik delegáltjaiból – álló zsŇĪri választja ki, például a forráskódot is alaposan megvizsgálva. Ezek közül is a "Judges Favorite" a legfontosabb kategória – az itt díjazott alkalmazás a többi kategóriában már nem nyerhet, függetlenül attól hogy megfelelt azok kritériumainak is. A legnépszerŇĪbb alkalmazás kiválasztása pedig nyilvános szavazással zajlik.

 

A veszprémi csapat eddigi gyŇĎzelmei az Angular Attackon:

  • 2019: a „Song Hero” alkalmazás a „Judges Favorite" kategória nyertese lett. A Guitar Hero-n alapuló interaktív zenei játékban a Diszkópatkányok címŇĪ film taktusaira gyŇĪjthetünk pontokat, már amennyiben játékosunk megfelelŇĎen playback-el és headbang-el.
  • 2018: a „Bubble Beat” nevŇĪ DJ alkalmazás a "Hacker Favorite" kategóriában lett gyŇĎztes
  • 2016: a „Balatone Waves Sound Player” speciális relaxációs alkalmazás már a verseny történetének legelsŇĎ alkalmával elhozta a „Judges Favorite” díjat a 3600 regisztrált csapat közül 

 

 

Az idei év nyertes csapatának tagjai: Kálóczi Dávid, Szabó Gergely, Tamás Csaba és Zana László - a korábbi évek sikereihez pedig Hugyák Tamás és Méreg Balázs kollégáik is nagyban hozzájárultak. A csapat tagjai és támogatóik mindannyian a One Identity (korábban Balabit) veszprémi fejlesztŇĎcsapatának munkatársai, akik munkájuk során is használják az Angular-t, jelenleg is ez a vezetŇĎ frontend technológia a vállalatnál.

 

A One Identity 2018. januárjában vásárolta fel az egyik legsikeresebb hazai startupot, a Balabitet, amelynek hazai (budapesti és veszprémi) fejlesztŇĎközpontjai jelenleg a One Identity legnagyobb fejlesztési bázisai. A vállalat egyik legdinamikusabban növekvŇĎ területe a One Identity Safeguard for Privileged Session Monitoring terméken alapul, amely a Balabit akvizíciójával került a portfólióba, és az eszköz felületét a versenyben is használt technológiával, Angular-ral fejleszti a veszprémi csapat. 

 

A csapattagok aktív résztvevŇĎi a hazai technológiai közösségeknek és szívesen osztják meg tudásukat és tapasztalataikat a tanulni vágyókkal:

•2019. április 18-án 15:00 órától a Startup Safari Budapest keretében tart elŇĎadást Zana László a hackathon projektek fontosságáról, azok hatásairól a termékre, a csapatkohézióra és a szakmai fejlŇĎdésre. Konkrét példákon keresztül mutatják be hogy egy hackathon projekt miként indukálja a cégen belüli innovációt és ez milyen hatással van a produktivitásra. BŇĎvebb információ a One Identity Balabit HUB facebook oldalon érhetŇĎ el.

•2019. április 24-én 18:00 órától a Veszprémi Technology Meetup-on, a One Identity havonta megrendezésre kerülŇĎ ingyenes rendezvényén élŇĎben is bemutatásra kerül az idei nyertes „Song Hero” alkalmazás. A pizzázással egybekötött élménybeszámolón technológiáról és a verseny részleteirŇĎl is lehet beszélgetni a fejlesztŇĎkkel. BŇĎvebb információ a Veszprémi Technology Meetup facebook oldalán érhetŇĎ el.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció