Magyar fejleszt√©sŇĪ 3D nyomtat√≥val k√©sz√≠tett√©k a Tr√≥nok harca figur√°it a budapesti premierre

Budapestre is megérkezett a tél. A magyarországi bemutatóra a sorozatban látható sárkányok és a vastrón élethŇĪ mását a CraftBot magyar 3D nyomtatóival készítették el. A premierre készített 3D figurákat, családi címerekkel ellátott pénzérméket, könyvjelzŇĎket a vendégek haza is vihették. A CraftUnique történetében nem a Trónok harca volt az elsŇĎ együttmŇĪködés egy hollywoodi szuperprodukcióval. 

A vállalat 3D CraftBot nyomtatóit korábban is használták olyan hollywoodi szuperprodukciókhoz, mint a Szárnyas fejvadász 2049, ahová teljesen élethŇĪ emberi testeket nyomtattak. Valamint különbözŇĎ neves hazai elŇĎadók extrém színpadi produkcióihoz is készítettek már 3D kellékeket. A Trónok harca 3D figurái a CraftBot mérnökeit is kihívások elé állították, hiszen olyan fokú kidolgozottság volt szükséges, amelyhez elengedhetetlen volt a magyar szakemberek tapasztalata. A kinyomtatott 3D sárkányok esetében a kilógó részekhez, mint a sárkányok álla, támasztékot kellett volna nyomtatni. A támasztékok eltávolítása azonban nyomot hagyott volna a népszerŇĪ sorozat figuráin, így a CraftUnique csapata saját szoftverében a manuálisan is állítható support beállításokat hívta segítségül. A kétfejes géppel történŇĎ nyomtatásnál pedig olyan anyagú támasztékot használtak, amelyek vízben oldódnak, így a 3D figurák kidolgozottsága tökéletes maradt.

 

 

 

Mákos Csaba, a vállalat ügyvezetŇĎ igazgatója nagy rajongója a Trónok harcának: „Már a tervezési folyamatok is nagyon izgalmasak voltak, de a bemutatón látott 3D-vel kapcsolatos lelkesedés mutatta meg igazán, hogy jó úton haladunk a CraftBottal.”

 

 

A startupként induló CraftUnique teljes egészében magyar tulajdonú vállalat, de mára már számos díj bizonyítja a cég helyét a nemzetközi piacon. A CraftBot nyomtató 2017-ben és 2018-ban a Plug N’ Play kategóriában hozta el az aranyérmet, ahol neves amerikai és ázsiai gyártókat utasított maga mögé. 

 

A budapesti székhelyŇĪ cég maga fejleszti a nyomtató hardware és software részét is, illetve a hozzá kapcsolódó, de más gépekhez is ingyenesen letölthetŇĎ slicer szoftvert is.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció