A Samsung szerezte meg a legnagyobb részesedést az 5G hálózati megoldások terén Koreában

A Samsung bejelentette, hogy az 5G hálózati megoldások területén elérte a legnagyobb piaci részesedést Koreában, ezáltal az ország vezetŇĎ 5G hálózati szolgáltatójává lépett elŇĎ. Az 5G szolgáltatás ma már Dél-Korea 85 városban érhetŇĎ el, amelyet mind a három mobilszolgálatón keresztül igénybe vehetnek a felhasználók és vállalkozások egyaránt. A vállalat a három koreai szolgáltató számára kulcsfontosságú 5G hálózati megoldásokat biztosít, köztük az 5G core-t és több mint 53.000 rádió bázisállomást.

Koreában a szolgáltatók 2018. december 1-je óta sugároznak 5G jeleket Szöulban és a nagyobb városokban a Samsung Networks Business egysége által biztosított 5G rádió bázisállomásokat és az 5G core megoldásait használva.

 

„Korea a világ egyik elsŇĎ országa, ahol az 5G élmény már a felhasználók számára is elérhetŇĎvé válik. Nagy örömünkre szolgál, hogy a kivételes 5G hálózati megoldásainknak köszönhetŇĎen kulcsszerepet töltünk be az 5G országos bevezetésében – mondta Paul Kyungwhoon Cheun, a Samsung Electronics ügyvezetŇĎ alelnöke és a hálózatok üzletágának vezetŇĎje. – A Samsung az 5G-s megoldások úttörŇĎjeként és azon kevés szolgáltatók egyikeként, akik teljeskörŇĪ 5G-s megoldásokat kínálnak, arra törekszik, hogy minél jobban kihasználja az 5G technológia nyújtotta lehetŇĎségeket, kitapasztalja és akár át is lépje azok határait.”

 

 

A koreai szolgáltatók az 5G kereskedelmi értékesítéséhez a Samsung 5G Massive-MIMO Egységének (MMU) 3.5GHz spektrumon mŇĪködŇĎ rádió bázisállomásait használják. A Koreában használt Samsung MMU egyik legkiemelkedŇĎbb jellemzŇĎje, hogy ez az egyik legkisebb és legkönnyebb egység, amely elérhetŇĎ ebben az iparágban, ezáltal nagyon könnyen, mindössze néhány változtatás végrehajtásával telepíthetŇĎk a már meglévŇĎ szolgáltatói mobilhálózatokba. Az egyszerŇĪ alkalmazásának köszönhetŇĎen a december 1-jei indítást követŇĎen csupán néhány hónappal késŇĎbb a koreai szolgáltatók több tízezer rádiót magába foglaló 5G-s hálózatot tudnak üzemeltetni. 

 

A mindhárom koreai szolgáltató számára biztosított virtualizált 5G core megoldások a 4G hálózatot és a következŇĎ generációs Non-Standalone (NSA) 5G szolgáltatásokat is támogatják. A jövŇĎben egy egyszerŇĪ szoftverfrissítéssel Standalone (SA) módba is átállíthatóvá válnak majd. A Samsung által kínált megoldás számos, az 5G hálózat kulcsfontosságú technológiáját teljesíti, mint például a Control és User Plane Separation (CUPS), amely létfontosságú a hálózati szolgáltatók számára hálózataik skálázásához és az 5G technológia által elérhetŇĎ új szolgáltatások támogatásához. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció