Azonnal cser√©lj√ľnk facebook jelsz√≥t

A Facebook több százmillió felhasználójának jelszavait egyszerŇĪ szövegként, azaz titkosítás nélkül tárolta.

 

Megváltoztassam a facebook jelszavamat?

Miért is ne? Természetesen, nem biztos, hogy pont az ön jelszava kerül illetéktelenek kezébe, de ha mégis, akkor nagy az esély arra, hogy visszaélnek vele. Ráadásul a titkosítás nélkül ŇĎrzött jelszavak felhasználásához semmilyen extra hacker tudás nem szükséges. Ezért, a mi tanácsunk: igen, változtassa meg a facebook jelszavát.

Bekapcsoljam a kétlépcsŇĎs hitelesítés funkciót?

A kétlépcsŇĎs azonosítás egy olyan biztonsági eljárás, melynél két különbözŇĎ módon azonosítjuk be magunkat. Tehát ahelyett, hogy egyszerŇĪen egy jelszó használatával belépnénk a fiókodba, a rendszer kér egy másik kódot is, melyet általában vagy SMS-ben küld el, vagy pedig egy mobilos applikáció generál.

Tehát, igen, a facebooknál, kapcsolja be most a kétlépcsŇĎs hitelesítés funkciót. Ezt egyebként minden más felhasználói fiók esetében célszerŇĪ megtenni.

Ha nem akarja megadni a Facebook-nak a telefonszámodat, akkor használjon applikáció alapú hitelesítést, amely során a mobilod minden egyes belépés esetén külön kódot generál.

Töröljem a Facebook fiókomat? 

Ezt nem tudjuk és nem is szeretnénk eldönteni Ön helyett. Annak fényében, hogy a titkosítás nélkül tárolt jelszavak nem érhetŇĎk el könnyen egy adatbázisból, úgy véljük ez önmagában nem elég indok arra, hogy megszüntessük a facebook fiókunkat. De, ajánlatos biztonsági óvintézkedéseket tenni, például a fent említett kétlépcsŇĎs hitelesítés élesítésével.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció