5-10 √©vre is elŇĎre lehet l√°tni, hogy mit hoz a BI

Automatizálható üzleti folyamatokról, az adatok fejlett eszközökkel történŇĎ elemzésérŇĎl, a mesterséges intelligenciát is magába foglaló fejlŇĎdési lépcsŇĎfokok bemutatásáról szól az idei SAS Analytics Day konferencia.

Az elmúlt évben a rendezvény azokat a tapasztalatokat osztotta meg a meghívottakkal, hogy sok üzleti szereplŇĎ az adatok összegyŇĪjtésére koncentrál Big Data és BI projektjeik alatt, és a fejlett analitikai eszközökkel, illetve mesterséges intelligenciával támogatott adatelemzés nem mindig kerül fókuszba. A tavalyi SAS Analytics Day ezen a beidegzŇĎdésen kívánt változtatni. Eltelt egy év, a friss tapasztalatokról széles körben március 8-án számol be a vállalat az idei szakmai konferenciáján. 
 
Az adatvagyon értékének kiaknázása egyre inkább túlmutat az adatok konszolidációján és az alapvetŇĎ üzleti intelligencia megoldásokon. A 2019-es SAS Analytics Day-en láthatóvá, kézzelfoghatóvá válik, hogy a SAS Magyarország kitartó és konzekvens tevékenységének köszönhetŇĎen a világ fejlett részével hasonló módon hazánkban is javában zajlik a folyamat. 
 
 
A 2018-ban megrendezett konferenciához hasonlóan idén is nagyszámú érdeklŇĎdŇĎt várnak. 
Loncsár Tibor, a SAS Magyarország vezetŇĎje arra számít, hogy még több, az üzleti célokat proaktívan támogató szellemiségŇĪ informatikai döntéshozó vesz részt az eseményen. A szakmai rendezvényen megtudhatják, hogy mi szükséges az analitika új korszakának kiaknázásához - az adatvizualizáción felül, a kézzelfogható üzleti eredményekig.
 
A konferencián reflektorfénybe kerül, hogyan alakíthatók ki ismételhetŇĎ üzleti analitikus folyamatok, és miként használható a mesterséges intelligencia annak érdekében, hogy az egyre növekvŇĎ és egyre nagyobb üzleti jelentŇĎséggel bíró adatvagyonok megfelelŇĎen kiaknázhatók legyenek. Az érdeklŇĎdŇĎk betekintést kaphatnak abba, miként segíthetŇĎ az üzleti, IT és adattudós kollégák közötti együttmŇĪködés, illetve, hogy milyen módon tartható fent a változás és a kontroll megfelelŇĎ egyensúlya.
 
A 2019-es SAS Analytics Day sztárelŇĎadója a gyakorlatban hasznosítható filozófiai tudása miatt Európa szerte kedvelt Anders Indset. 
 
Anders a fejlŇĎdés - általa „kvantumgazdaságnak” nevezett - következŇĎ lépcsŇĎfokát vizsgálja - az emberiség és a technológia korábban sosem látott összefonódását kutatva. Álláspontja szerint a felszínes ismeretek korában az juthat versenyelŇĎnyhöz, aki az üzleti életben keletkezett adatokat, tudást és tapasztalatokat megfelelŇĎen tudja strukturálni és értelmezni.
 
A résztvevŇĎk elsŇĎ kézbŇĎl tapasztalhatják meg, milyen az, amikor a mesterséges intelligencia a laboratóriumi körülmények közül kikerül a való életbe. Több meghívott ügyfél esettanulmánya foglalkozik a konferencián a fejlett üzleti elemzŇĎ megoldások lehetŇĎségeivel, a kerekasztal beszélgetés pedig arra a kérdésre próbál választ találni, hogyan lehet bölcs döntésekkel elŇĎsegíteni és támogatni a transzformációt. A rendezvényen a gyártási folyamatok streamingjérŇĎl és a Deep LearningrŇĎl is szó lesz. 
 
Az elŇĎadók ideális helyzetben vannak, mivel jelenleg azon ritka pillanatok egyikét éljük, amikor akár 5-10 évre is elŇĎre lehet látni ezen a területen. A hagyományos BI területeken felül a fejlett analitika, a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás is biztos, hogy életünk fontos részei lesznek.
 
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció