Magyar startuppal forradalmasítja logisztikai folyamatait az IKEA

Az Aeriu magyar startuppal közösen újítja meg leltározási folyamatait az IKEA. A dróntechnológiának és a mesterséges intelligenciával rendelkezŇĎ szoftvernek köszönhetŇĎen a termékek összeírása és áttekintése fenntarthatóbb, biztonságosabb, gyorsabb és pontosabb, a vásárlók valós idŇĎben kapnak információt azok elérhetŇĎségérŇĎl. Az utóbbi egy évben a soroksári IKEA áruházban tesztelték a felhŇĎ alapú adatkezelési és tárolási megoldást. Ha a fejlesztések sikerrel zárulnak, további áruházakban is alkalmazhatják a technológiát.

Az IKEA az online kereskedelemmel járó bŇĎvülŇĎ igények kielégítésére olyan digitális megoldásokon dolgozik, melyek a vásárlást kényelmesebbé és gyorsabbá tehetik. A jelenlegi áruházi folyamatokat ehhez mérten kell megújítani, melynek egyik lépése a drónvezérlésŇĪ leltározás lehet. Ennek köszönhetŇĎen az áruházak raktáraiban, a magasban tárolt nagyobb méretŇĪ termékek, például konyhai és nappali berendezések elérhetŇĎségérŇĎl valós idŇĎben kaphatnak információt a vásárlók. Ez azért is kiemelt fontosságú, mert ezek a termékcsoport az IKEA legnépszerŇĪbb termékei, a tavalyi pénzügyi évében a svéd lakberendezési vállalat 17 470 konyhát és 37 666 kanapét értékesített.  

 

Az Aeriu Inventory a kereskedelmi forgalomban kapható drónokra optimalizált szoftver, ami nagy raktárakban is lehetŇĎvé teszi a leltározást. Fenntartható, hiszen nem szükségesek a nagy energiaigényŇĪ targoncák. Gyorsabb és pontosabb, mint a jelenlegi manuális raktár-ellenŇĎrzési folyamat, így csökkenthetŇĎ a targoncás munkaerŇĎ igénye a leltári folyamat során. A két vállalat hosszú távú célja egy teljesen a technológia által vezérelt rendszer kifejlesztése, ennek jelenleg is tart a tesztidŇĎszaka. 

 

Az innovatív együttmŇĪködés egy olyan spontán közös gondolkodás eredménye, ahol az Aeriu valós környezetben tudja kipróbálni és fejleszteni az ötletét, az IKEA magyarországi áruháza pedig egy, a lakberendezési vállalat igényeire szabott megoldást kap kézhez, amit az áruházi dolgozók is használnak.

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció