Magyar egyetemist√°k fejleszthetik a j√∂vŇĎ okos v√°rosait

A T-Systems és a Mathias Corvinus Collegium Smart City Challenge elnevezésŇĪ ötletversenyére 2019. február 23-ig várják a szervezŇĎk 3 fŇĎs hazai egyetemi csapatok nevezését a shared economy, a smart tömegközlekedés és az okos irodaházak témakörökben. 

A verseny során a T-Systems szakértŇĎi mentorálják a csapatokat, a döntŇĎben pedig a Design Terminál szakembereivel közösen véleményezik a legjobb ötleteket. A döntŇĎ 2019. március 23-án a T-Systems Telekommal közös székházában lesz, ahol egy valós város problémájára adnak okos megoldásokat az egyetemisták. A versenyben gyŇĎztes csapat a T-Systems elismeréseként részt vehet novemberben a barcelonai Smart City Expo World Congress-en. A T-Systems és a Mathias Corvinus Collegium közös ötletversenyére jelentkezni a verseny weboldalán lehet.

 

Az okosváros megoldások olyan fejlesztések, amelyek élhetŇĎbbé, komfortosabbá és gazdaságosabbá teszik a városok életét. 2018-ban jellemzŇĎen a közlekedésfejlesztés, a közvilágítás és a térfigyelŇĎ rendszerek voltak a legnépszerŇĪbb okosváros beruházások, hamarosan azonban olyan komplex rendszerek megvalósítása lesz kiemelt cél, mint például az integrált közlekedésirányítási rendszerek, az energiahatékonyság vagy a környezetvédelem szempontjait is érvényesítŇĎ fejlesztések. 

 

A piac óriási: az IDC piackutató cég elŇĎrejelzései szerint 2022-re az okosvárosokra fordított összeg világszinten eléri a 158 milliárd dollárt. Habár a technológia már rendelkezésre áll, az eredeti és új ötletek, az innovatív alkalmazások iránti igény egyre nagyobb. Éppen ezért egy-egy igazán eredeti ötletre alapuló megoldás könnyen talál utat a világpiacra. Eddig számos hazai városban indult már kezdeményezés smart city megoldások tervezésére és megvalósítására. A T-Systems Magyarország az innovációs partneri szerep mellett megbízható infrastruktúrát és komoly szakmai fejlesztési környezetet biztosít az okosváros megoldásokhoz. Mindezeket támogatja a Deutsche Telekom (DT) által Budapesten létrehozott European Smart Solutions Center, mely hazánkból koordinálja a DT európai régiót érintŇĎ okosváros projektjeit. Olyan projektek megoldásait, mint például a lengyel kisváros Kazimierz Dolny „felokosítása”, amelyet az ország legfejlettebb okosvárosává kívánnak tenni vagy a düsseldorfi repülŇĎtér mellett épült, a repülŇĎgépek üzemanyagellátásban kulcsszerepet játszó híd, ami a rendkívüli terhelés miatt a betonba épített szenzorok segítségével idŇĎben küld jelzést, ha felújításra szorul.

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció