A sz√≠v a sz√≠v√ľgy√ľnk ‚Äď √ļjabb √©letmentŇĎ k√©sz√ľl√©keket adom√°nyoz a Pfizer √©s a Magyar Kardiol√≥gusok T√°rsas√°ga

2018-ban a Pfizer és a Magyar Kardiológusok Társasága pályázatot hirdetett, melynek keretein belül összesen 60 db WIWE diagnosztikai eszközt és 15 db táblagépet adtak át kardiológiai szakrendelések és szakambulanciák számára. A nagy sikerre való tekintettel az életmentŇĎ készülékekre idén ismét lehet pályázni.

Tavaly nagy sikert aratott a kardiológiai szakrendelések és szakambulanciák körében a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. és a Magyar Kardiológusok Társasága közös pályázati felhívása, melynek keretében 60 WIWE készüléket és táblagépeket adtak át a sikeres pályázóknak. A nagy érdeklŇĎdésre való tekintettel újra meghirdették a pályázati lehetŇĎséget, ezúttal 100 darab WIWE készüléket és 25 darab táblagépet osztanak ki a sikeres pályázók között.

  

Az apró, névjegykártya méretŇĪ WIWE magyar orvostechnológiai innováción alapul, és az életkor elŇĎrehaladtával növekvŇĎ gyakorisággal elŇĎforduló, a legtöbb esetben tünetmentes szívritmuszavarra, a pitvarfibrillációra figyelmeztetŇĎ hordozható EKG készülék. Ennek segítségével idŇĎben felderíthetŇĎ a veszélyes szívritmuszavar, így a mindössze 60 másodperces vizsgálattal életeket menthetünk.

 

 

„A pitvarfibrilláció a felnŇĎttek körében a leggyakoribb szívritmuszavar. A 65 év feletti népesség 3-5 százalékánál fordul elŇĎ a betegség, hazánkban több mint háromszázezer embert érint. A pitvarfibrilláció legsúlyosabb lehetséges következménye a stroke, mely beszédzavarral és akár bénulással is járó súlyos állapot - ezért a korai felismerés kiemelkedŇĎ jelentŇĎségŇĪ. Az idŇĎben felismert kórkép kezelhetŇĎ és a maradandó egészségkárosodást okozó agyi keringési zavar megelŇĎzhetŇĎ” – mutatott rá a pályázat jelentŇĎségére Prof. Dr. Merkely Béla, a Városmajori Szív-és Érgyógyász Klinika igazgatója.

 

A pályázati felhívásra 2019. február 28-ig várják a jelentkezéseket az állami fenntartásban mŇĪködŇĎ kardiológus szakorvos által vezetett kardiológiai szakrendelésektŇĎl vagy kardiológiai szakambulanciáktól. A részletes Pályázati Felhívás és a Pályázati Adatlap letölthetŇĎ a társaság honlapjáról.

 

A pályázat keretében kiosztott eszközöket idén is a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. ajánlotta fel a Magyar Kardiológusok Társaságának Szívalapítványa számára, a gyártó és forgalmazó Sanatmetal Kft. közremŇĪködésével.

 

„A Pfizernél mindent megteszünk azért, hogy az emberek egy jobb, egészségesebb életet éljenek. Elkötelezettek vagyunk az új terápiák és terápiás készítmények kutatása iránt, mint ahogy azt is szívügyünknek érezzük, hogy ott segítsünk, ahol csak tudunk. Ennek az eredménye ez a pályázat is.”  - összegzett Dr. Vereckei Péter, a Pfizer magyarországi ügyvezetŇĎje.

 

A magyar gyógyszerpiacon több mint 25 éve jelen lévŇĎ vállalat évrŇĎl évre kiemelkedŇĎ mértékben járul hozzá a magyar egészségügy mŇĪködéséhez. 2017-ben már 1,6 milliárd forinttal támogatta, hogy a világban ma legkorszerŇĪbbnek számító terápiás eljárásokban a hazai betegek is részesülhessenek.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció