2019 elsŇĎ √°ll√°sb√∂rz√©je az √ďbudai Egyetemen

Az év elsŇĎ hazai állásbörzéjét rendezi az Óbudai Egyetem február 27-én Óbudán és 28-án Józsefvárosban. A két campus ismét megtelik ismert hazai és nemzetközi cégek standjaival, képviselŇĎivel, akik szakmai gyakorlati-, és szabad álláshelyek kínálatával várják a hallgatókat.

Február 27-én Óbudán, a Bécsi út 96/B szám alatt, február 28-án pedig a józsefvárosi TavaszmezŇĎ utca  15-17. alatt található G épület aulájában és alagsorában fogadja majd csaknem 30 cég és vállalat az érdeklŇĎdŇĎ hallgatókat. A korábbi évekhez hasonlóan az Óbudai Egyetem duális partnerei mellett valamennyi munkaerŇĎ-piaci szektor képviselteti magát, így a világ vezetŇĎ multinacionális cégei, valamint a hazai KKV és állami szektor is jelen lesz az eseményen.

 

A hallgatók ezúttal is szakterületek széles kínálatából válogathatnak, így képviselteti magát az autóipar, az informatika, a telekommunikáció, a bank és biztosítási szektor, a kiskereskedelem, az elektronikai és energetikai ipar, a gyártás és termelés, a szállítmányozás, a logisztika, a könyvelés, a könyvvizsgálat, valamint a közszféra is. Az állami és közszolgáltatók közül például az Információs Hivatal, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, az Budapesti Elektromos MŇĪvek és a MÁV-csoport várja az állásbörzén az érdeklŇĎdŇĎket.

 

 

A regisztrált vállalatok között a Harman Becker, az ExxonMobil, az Elektro Profi, az Accenture, az Industrial Technologies Kft., a PCB Design, az ANY Biztonsági Nyomda, a Verba Technologies, az United Consult, a Prolan Power, a Zoltek, a Citibank Europe PLC Magyarországi Fióktelepe, a DORSUM, az Infineon Technologies, valamint a Wienerberger is jelen lesz.

 

A világ vezetŇĎ nagyvállalatai is részt vesznek az Óbudai Egyetem állásbörzéjén, így többek közt az Audi Hungaria Zrt., a Robert Bosch Kft., a Deloitte Kft., az ABB Kft., a Nokia Solutions and Networks Kft., a P&G, az SAP Hungary Kft., a Morgan Stanley Magyarország ElemzŇĎ Kft., a Magyar Suzuki Zrt., az OBO Bettermann Hungary Kft. és a Thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. is kitelepül standjával.

 

Az óbudai campuson elsŇĎsorban a mérnökinformatikusok, a villamos-, a könnyŇĪipari-, a környezetmérnökök, az ipari formatervezŇĎ hallgatók találhatnak majd ajánlatokat. A józsefvárosi campuson pedig a gépész-, a mechatronikai-, a biztonságtechnikai- és a villamosmérnök, a mŇĪszaki menedzser, a kereskedelem és marketing, a gazdálkodás és menedzsment szakon tanulók kereshetnek gyakorlati helyet, álláslehetŇĎséget.

 

A naponta 9:00 és 16:00 óra között zajló állásbörze kiváló alkalom mind az új munkaerŇĎ, mind a leendŇĎ munkahely feltérképezésére. A személyes találkozás lehetŇĎséget ad a közvetlenebb kapcsolat kialakítására a hallgatók és a majdani munkaadók között. A résztvevŇĎ cégek felmérhetik a diploma elŇĎtt álló hallgatók szakmai felkészültségét, tapasztalatát és a munkavállalással kapcsolatos elképzeléseiket, miközben bemutathatják cégüket az érdeklŇĎdŇĎ fiataloknak. A hallgatók a rendezvényen tájékozódhatnak a cégek által nyújtott lehetŇĎségekrŇĎl, a pályakezdŇĎkkel, frissdiplomásokkal szemben támasztott elvárásaikról.

 

Az Óbudai Egyetem állásbörzéje nemcsak a záróvizsga elŇĎtt álló végzŇĎsöknek nyújt hasznos segítséget, hanem az alsóbb évfolyamos hallgatóknak is. Megismerkedhetnek a kiállító cégek profiljával, követelményrendszerével, gyakornoki programjaival, az együttmŇĪködési lehetŇĎségekkel, illetve a szakmai gyakorlati helyeket, diplomakészítéshez partnerlehetŇĎségeket találhatnak. Idén a szervezŇĎk a hallgatók mellett a partner középiskolák végzŇĎseit is várják a helyszíneken.

 

A kétnapos börzén az Óbudai Egyetem saját standdal is megjelenik, ahol az intézmény a BSc diploma megszerzését követŇĎ lehetŇĎségekrŇĎl nyújt tájékoztatást az érdeklŇĎdŇĎknek, bemutatva a mester-, a posztgraduális- és a doktori képzéseket, ismertetve az Egyetem karrierlehetŇĎségeit.

 

Sok éves tapasztalat bizonyítja, hogy mind a rendezvényen megjelenŇĎ gazdasági partnerek, mind pedig az ide látogató hallgatók számára hasznos ismereteket és információkat nyújt az Óbudai Egyetem Állásbörzéje.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció