3D szelfikamerás okostelefont mutat be az LG és az Infineon

Az LG Electronics (LG) és az Infineon Technologies bemutatta az LG G8ThinQ okostelefonba integrált, háromdimenziós képalkotásra képes Time-of-Flight (ToF) szelfikamera-technológiát. 

Az Infineon REAL3 képérzékelŇĎ chipje kulcsszerepet kap a 2019-es barcelonai Mobile World Congressen bemutatkozó LG G8ThinQ okostelefon elŇĎlapi kamerájában. Az Infineon és a pmdtechnologies 3D pontfelhŇĎ-feldolgozási algoritmusok (a 3D szkennelés során létrejövŇĎ térbeli adatpontok) terén megszerzett szakértelmére építve a szenzor teljesen új szintre emeli az okostelefonos elŇĎlapi kamera képességeit.

 

Míg más 3D technológiák bonyolult algoritmusokat alkalmaznak a tárgy és a kamera közötti távolság meghatározására, a ToF képérzékelŇĎ chip pontosabb számításokat képes végezni a tárgyról visszaverŇĎdŇĎ infravörös fény érzékelésével. Ennek köszönhetŇĎen más technológiákhoz képest a ToF gyorsabb és hatékonyabb szórt megvilágítás mellett, csökkentve az alkalmazásprocesszor mŇĪködési idejét, ezáltal pedig az energiafogyasztást is. 

 

Gyors válaszidejének köszönhetŇĎen a ToF technológiát széles körben használják a biometrikus azonosításban, például arcfelismerésre. Mivel a ToF három dimenzióban látja a tárgyakat, és mŇĪködését nem befolyásolja a külsŇĎ forrásokból érkezŇĎ fény, kiemelkedŇĎ felismerési arányt produkál beltéren és kültéren egyaránt, és ideális a kiterjesztett valóságra (AR) és a virtuális valóságra (VR) épülŇĎ alkalmazásokhoz.

 

Az Infineon az ipari félvezetŇĎk globális vezetŇĎ gyártója, és elismert a szenzoros megoldások terén is. A német chipgyártó termékeit emellett magas megbízhatóságú autóipari, digitális biztonsági és energiamenedzsment-alkalmazásokban is használják. A vállalat az LG G8ThinQ telefonba épített ToF technológiát a felsŇĎkategóriás, prémium okostelefonok és a középkategóriás készülékek számára fejlesztette ki.

 

„Az Infineon készen áll a piac forradalmasítására” — mondta Andreas Urschitz, az Infineon energiamenedzsment és multimarket divíziójának elnöke. „Bizonyítottuk, hogy az egyszerŇĪ termékeknél jóval magasabb szintŇĪ szolgáltatásokat tudunk nyújtani, fŇĎleg a telefongyártók, kameramodul-gyártók és mobildizájn cégek részére. Arra számítunk, hogy öt éven belül a legtöbb okostelefon 3D kamerát használ majd, az Infineon jelentŇĎs részesedésével ezen a piacon.”

 

„Az LG célja, hogy valódi értéket nyújtson a mobilfelhasználóknak. A kezdetektŇĎl fogva úgy terveztük, hogy legújabb zászlóshajó készülékünk már a ToF technológiát fogja használni. Így a felhasználóknak egyedi és biztonságos azonosítást kínálunk a kamera képességeinek feláldozása nélkül” — mondta Chang Ma, az LG mobilüzletágának szenior alelnöke és termékstratégiai vezetŇĎje. „A ToF technológiával felvértezett LG G8ThinQ ideális választás lesz azok számára, akik páratlan kamerás képességeket kínáló felsŇĎkategóriás telefont keresnek.”

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció