A Deloitte Legal segítette magyarországi befektetésében az ABO Wind-et

A megújulóenergia-piacon jelentŇĎs szakmai szereplŇĎnek számító ABO Wind AG 5,2 megawatt (MW) teljesítményŇĪ naperŇĎmŇĪ fejlesztésbe kezd DebrecentŇĎl délre. A társaságnak ez már a második napelemes projektje Magyarországon, a beruházásban tanácsadóként a Deloitte Legal segítette a német céget.

A múlt év végén kötött és idén január 28-án zárult tranzakció során az ABO Wind megszerezte az engedélyes projekttársaságot, így a német cég építhet Debrecen déli részében naperŇĎmŇĪvet. A magyar projektcég megvásárlásában tanácsadóként a Deloitte Legal ErdŇĎs és Társai Ügyvédi Iroda segítette az ABO Wind-et, adó és pénzügyi kérdésekben pedig a Deloitte Zrt. adó- és pénzügyi tanácsadói mŇĪködtek közre. 

 

A debreceni a német társaság második magyarországi napelemes projektje, a vállalat a közelben egy 4,95 megawattos naperŇĎmŇĪvet is fejleszt, amely 2019 elsŇĎ felében készül el Az ABO Wind tervei között további magyarországi projektek is szerepelnek. 

 

Az 1996-ban alapított, több mint 500 fŇĎt foglalkoztató ABO Wind tapasztalt projektfejlesztŇĎ, Németországban és a régióban jelentŇĎs megújuló beruházásokat bonyolít le tulajdonosként, építŇĎként és üzemeltetŇĎként. Az ABO Wind a projektfejlesztés valamennyi lépését vállalja, a telephely megvásárlásától az építésig. A vállalkozás a fejlesztés bármely szakaszában lévŇĎ projektet megvásárol és sikeresen véghez viszi azokat. A társaság eddig mintegy 670 szél-, nap- és biogáz erŇĎmŇĪvet csatlakoztatott a villamosenergia hálózatra a világ minden részén, amelyek összteljesítménye 1500 MW. A cég jelenleg 16 országban 4000 megawattnyi szélerŇĎmŇĪveken és 600 megawattnyi naperŇĎmŇĪveken dolgozik. 

 

„Büszkék vagyunk arra, hogy közremŇĪködhettünk az ABO Wind újabb magyarországi projektjében, amelyben jogi, pénzügyi és adóügyi tanácsadással vettünk részt. Hiszünk abban, hogy az itthon is tapasztalható megnövekedett érdeklŇĎdés a megújulóenergia források hasznosítása iránt további beruházásokra ad majd lehetŇĎséget a külföldi és hazai befektetŇĎk számára egyaránt” – fŇĪzte hozzá dr. Várszeghi Balázs, a Deloitte Legal energiajogi csoportjának vezetŇĎ ügyvédje.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció