Az ABB Kft. √ľgyvezetŇĎje, Taira-Julia Lammi az √©v k√ľlf√∂ldi v√°llalatvezetŇĎje

A Budapest Business Journal (BBJ) és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) az idén ötödik alkalommal díjazott külföldi vállalatvezetŇĎket. „Az év külföldi vállalatvezetŇĎje” díjat olyan Magyarországon élŇĎ és dolgozó külföldi cégvezetŇĎ kaphatja, aki az adott év során kimagasló szakmai tudásával és eredményeivel a legtöbbet tette a hazai fejlŇĎdés mellett a vállalat nemzetközi elismertségéért. 

 A hazánkban élŇĎ külföldi vállalatvezetŇĎk fontos partnerek a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) számára. A HIPA elsŇĎdleges feladata az új befektetŇĎk Magyarországra vonzása mellett a hazánkban már letelepedett vállalatok újbóli befektetéseinek elŇĎsegítése, valamint a hazai vállalatok integrálása a multinacionális szereplŇĎk beszállítói értékláncába. 

 

A gyŇĎztest egy öt tagú szakmai zsŇĪri választotta ki. A testület tagjai voltak Román Balázs, a BBJ vezérigazgatója, Lippai-Nagy Írisz, az Amerikai Kereskedelmi Kamara Magyarország vezérigazgatója, Ésik Róbert, a HIPA elnöke, Dale A. Martin, a Német-Magyar Ipari- és Kereskedelmi Kamara elnöke, és a múlt évi díj nyertese, Marc de Bastos Eckstein.

 

 

Taira-Julia Lammi megköszönte a szakmai zsŇĪrinek az elismerést, és a magyarországi ABB Kft. dolgozóinak az egész éves támogatást. „A kollégáim és csapatmunka nélkül most nem állnék itt ezzel a díjjal” – mondta a díjátadást követŇĎen. Az ügyvezetŇĎ véleménye szerint: “Magyarország jól kihasználja az energetika és a negyedik ipari forradalom által generált pozitív változásokat.” 

 

Taira-Julia Lammi Finnországból származik, 2016. szeptember 1-tŇĎl tölti be az ABB Kft. ügyvezetŇĎ igazgatói pozícióját. Ňź az elsŇĎ nŇĎi, és egyben az elsŇĎ finn származású vezetŇĎ, aki elnyerte a “Az év külföldi vállalatvezetŇĎje” díjat.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció