Rekordévet zárt a Honor

Minden eddiginél eredményesebb évet zárt a Honor, a globális telefonpiac visszaesése ellenére. Az IDC adatai* szerint 2018 elsŇĎ három negyedévében 3,1%-os csökkenés jellemezte a piacot, a Honor ezzel szemben 27,1%-os növekedést produkált. Mindemellett a folyamatosan növekvŇĎ online piaci értékesítés terén vezetŇĎ pozíciót vívott ki magának a közép és felsŇĎ kategóriában egyaránt.

A vállalat ambiciózus törekvéseit a növekvŇĎ számok tartják a realitás talaján. George Zhao, a Honor elnöke három éven belül a világ vezetŇĎ öt telefonmárkája közé várja a vállalatot, ötéves távlatban pedig a top háromba. A megfizethetŇĎ áron kínált, vezetŇĎ technológiákkal megtámogatott Honor készülékekkel a vállalat egy intelligens világot hivatott megteremteni a fiatalság számára. 

 

A vállalat új csúcskészülékérŇĎl, a Honor View20-ról január 22-én hull le a lepel Párizsban. A Honor zászlóshajó terméke megtestesíti az AI technológiába, a lenyŇĪgözŇĎ telefondizájnba és a folyamatos fejlesztésbe fektetett energiát és elhivatottságot. 

 

A Honor AI fejlesztései 

A mesterséges intelligencia mára ma az iparág meghatározó eleme, melynek jelentŇĎsége az idŇĎ elŇĎrehaladtával csak fokozódni fog. A PwC frissen megjelent tanulmánya** szerint 2030-ra a mesterséges intelligencia alapú technológia mintegy 15,7 billió dollárnyi szeletet követel magának a világgazdaságból. Erre a meghatározó trendre reagálva a Honor magához ragadta a vezetŇĎ szerepet és View20 készülékbe olyan kamerát épített, ami minden eddiginél jobban hagyatkozik a mesterséges intelligencia vívmányaira. 

 

A Kirin 980 lapkakészletben található dupla ISP és NPU rendkívüli AI számítási és grafikus feldolgozási teljesítményt biztosít a 48MP-es hátlapi kamerának, ami Sony IMX586 érzékelŇĎvel megtámogatva ultranagy felbontású képet hoz létre. 

 

Az évek során a Honor többször meglepte az iparág szereplŇĎit az úttörŇĎ AI technológia felhasználásával. 2016 decemberében a vállalat piacra dobta a Honor Magic készüléket, világ elsŇĎ mesterséges intelligenciával megtámogatott okostelefonját, egy évvel késŇĎbb pedig a Honor View 10 a Kirin 970 chipsetbe épített AI funkciókkal új szintre emelte a technológia kihasználását, lehetŇĎvé téve a hatékony helyzetfelismerés és az önálló tanulás képességeket. A szintén AI chipseten futó Honor 10 kétlencsés 2.0 AI kamerája bevezette a Sematic Image Segmentation technológiát, amely valós idŇĎben képes több, mint 22 kategóriát és azokon belül 500 lehetséges témát felismerni. 

 

____________

* International Data Corporation (IDC) (2018) Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker 2018 Q3 https://www.idc.com/tracker/showproductinfo.jsp?prod_id=37

** PricewaterhouseCoopers (PwC) (2018) Artificial Intelligence Predictions 2019 https://www.pwc.com/us/en/services/consulting/library/artificial-intelligence-predictions-2019.html

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció