Robotprogramoz√°ssal √ļj√≠t a Vodafone √©s a Skool

A Vodafone Magyarország a Technológiai Oktatásért Alapítvány Skool projektjével összefogva rendszeresen szervez technológiai foglalkozásokat kifejezetten fiatal lányok számára. A vállalat célja, hogy csökkentse a nemek közötti egyenlŇĎtlenségeket a mŇĪszaki és informatikai területeken, hozzájárulva ezáltal a munkaerŇĎhiány csökkentéséhez is. A Vodafone és a Skool január 21-ig bezárólag várja a 10-11 éves lányok jelentkezését, akik a január 26-án, szombaton megrendezendŇĎ foglalkozáson a robotika világába kóstolhatnak bele.

A kódolás és a programozói szemlélet könnyen tanulható, és a közhiedelemmel ellentétben nem „fiús” szakterületrŇĎl van szó. Ráadásul a kreatív kódolás már fiatal kortól fejleszthetŇĎ készség, amely nemcsak sikerélményt és önbizalmat ad, hanem a késŇĎbbiekben versenyképes tudást is. A Vodafone Magyarország és a Skool ezt szem elŇĎtt tartva szeretné ingyenes foglalkozásaival arra ösztönözni a fiatal lányokat, hogy merjenek nyitni a technológia világa felé.

 

A Vodafone székházában január 26-án, szombaton megrendezésre kerülŇĎ foglalkozáson debütál a Skool „Tervezzünk, építsünk együtt egy robotot!” elnevezésŇĪ új programja, amely kifejezetten kezdŇĎknek szól, és játékosan vezet be a robotika világába. A foglalkozáson a résztvevŇĎk 1-1 Arduino szett segítségével házirobotot terveznek, majd különbözŇĎ alapanyagokat felhasználva összeszerelik, és végül beprogramozzák az otthoni segítŇĎket – mindezt egy nap alatt. Az új, robottechnológiába bevezetŇĎ program ezáltal a klasszikus szoftverfejlesztés élményét egészíti ki a fizikai világ kihívásaival.

 

„A robotikában és a gépi tanulásban rejlŇĎ gazdasági potenciált egyre több iparág ismeri fel. Már most hatalmas a kereslet olyan szakemberekre, akik otthonosan mozognak ezen a területen, és ez az igény egyre nŇĎ” – nyilatkozta Tóth Zsuzsanna, a Vodafone Magyarország HR Vezérigazgató-helyettese. – „Nagyon fontos, hogy a fiatal korosztály elsajátítsa az alapvetŇĎ programozási ismereteket, mert ez a tudás már napjainkban a digitális alapkészségek részévé kezd válni. A Vodafone-nál ezen belül kiemelt figyelmet fordítunk a fiatal lányok technológiai képzésére, arra ösztönözve ŇĎket, hogy bátran induljanak el mérnöki, vagy informatikai tanulmányok irányába.”

 

„Nagy izgalommal várjuk 2019 elsŇĎ foglalkozását, ahol kombináljuk az együtt gondolkodást, problémamegoldást, valamint a kreatív, kétkezi alkotást a technológia adta szinte határtalan lehetŇĎségekkel. Így a nap végére a résztvevŇĎ 15 lány a saját ötlete alapján készíti el az elsŇĎ robotját, miközben megismeri a Vodafone-nál dolgozók mindennapjait” – mondta Koleszár Szilvia, a Technológiai Oktatásért Alapítvány társalapítója. 

 

A Vodafone és a Skool januári foglalkozására az alábbi linken jelentkezhetnek az érdeklŇĎdŇĎk 2019. január 21. 12 óráig. A résztvevŇĎk számára a szervezŇĎ laptopot és napi háromszori étkezést (tízórait, ebédet és uzsonnát) biztosít. 

 

A foglalkozás idŇĎpontja: 2019. január 26. szombat, 9:00-tól 16:00-ig

A foglalkozás helyszíne: Vodafone Magyarország Zrt. székház (1096 Budapest, Lechner Ödön fasor 6.)

Létszám: 15 fŇĎ

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció