T√©nyleg a t√°vmunka a j√∂vŇĎ megold√°sa?

Sokak számára nem lehet kérdés, hogy az otthonról végzett munka elŇĎnyt élvez az irodai tevékenységgel szemben. Hiszen a modern technológiának köszönhetŇĎen korlátlanul kommunikálhatunk és problémákat oldhatunk meg anélkül, hogy kitennénk a lábunkat az ajtón.

A Kelly Services kutatása azonban árnyaltabb képet mutat. A cég 10 európai ország 14 ezer álláskeresŇĎjét kérdezte meg, hogyan képzelik el a munka jövŇĎjét.

Megkérdezték az álláskeresŇĎket, mennyire fontos számukra az otthonról végzett munka lehetŇĎsége. Csupán 20%-uk felelte, hogy fontos, míg 35%-uk közömbös álláspontra helyezkedett. A kép azonban árnyaltabbá válik, ha országonként vizsgáljuk a kérdést. Magyarországon és Lengyelországban a válaszadók több mint fele számára fontos vagy nagyon fontos volt a távmunka lehetŇĎsége, míg Franciaországban, Oroszországban és az Egyesült Királyságban ez az arány 20% alatt volt.

 

A távmunka nem prioritás

MeglepŇĎ, de számos európai munkavállaló számára nem adott a távmunka lehetŇĎsége, ami azt jelentheti, hogy a munka modern világáról alkotott képünk nem felel meg a valóságnak. Leginkább a portugál, a francia és a brit válaszadók vélekedtek úgy, hogy nem tudnának távmunkában dolgozni. A magyar és lengyel dolgozók számíthattak leginkább arra, hogy távmunkát kínálnak nekik.

 

A modern mobil munkaerŇĎrŇĎl alkotott elképzeléseink dacára a kutatások azt mutatják, hogy a távmunka sokak számára nem jelent piroritást. A dolgozók jelentŇĎs része inkább váltogatott vagy állandó munkahelyrŇĎl dolgozna.

 

A távmunka kontra irodai munka kérdésében Magyarországon született a legszélsŇĎségesebb érték: csak 4% válaszolt úgy, hogy szívesebben dolgozna otthonról. Az orosz, német, lengyel, olasz és brit válaszadók túlnyomó többsége viszont az otthoni és az irodai munka kombinációját választaná.

 

 

Miért az iroda?

Az irodai munkát választók fŇĎ indoka az volt, hogy emberek között szeretnek dolgozni: 66% említette a könnyebb interakciót és 45% nyilatkozott úgy, hogy élvezi a közösségi életet. Fontos tényezŇĎ volt, hogy az iroda segít elválasztani egymástól a munka és a magánélet világát.

 

A válaszadók 32%-a szerint az irodában könnyebb elismerést kapni a kollégáktól és a vezetŇĎktŇĎl, 29% pedig úgy vélte, az irodában produktívabb a munkavégzés.

 

A láthatatlan távmunkás

A távmunkát választók elismerték, hogy ennek a megoldásnak árnyoldalai is vannak, különösen, ami a jutalmazást illeti. Csupán 31%-uk vélte úgy, hogy egyenlŇĎen kezelik az irodai dolgozókkal, és  27%-uk gondolta, hogy a távmunka miatt kisebb az elŇĎléptetés esélye.

 

A kulcs a munka-magánélet egyensúlya

A kutatási eredmények alapján hangsúlyozhatjuk, hogy a munkáltatóknak törekedniük kell a munka-magánélet egyensúlyának kialakítására és megŇĎrzésére. A válaszadók 89%-a gondolja, hogy ez az egyensúly a sikeres munkavégzés kulcsa, de csupán 62% elégedett a jelenlegi helyzettel. Több mint 90% válaszolta, hogy a kollaboratív környezet elengedhetetlen a sikerhez, míg sok távmunkás panaszkodott elszigeteltségrŇĎl, illetve az elismerés hiányáról. 

 

Pro vagy kontra: nincs egyértelmŇĪ válasz

Szólnak érvek a távmunka mellett és ellen is. A vezetŇĎk számára adottak a lehetŇĎségek, hogy kialakítsák a különféle munkalehetŇĎségek rugalmas és dinamikus elegyét, amely megfelel az adott munkavállaló stílusának és értékválasztásainak. Nem elegendŇĎ azonban a tárgyi feltételek megteremtése: olyan kultúrát kell kialakítani, amely mindenkit támogat és jutalmaz, a munkavégzés helyétŇĎl függetlenül.     

 

Ez a cikk a Kelly Services kutatása alapján készült, ami során 14.000 munkavállalót kérdeztek meg Európa 10 országában arról, hogy miként vélekedik a távmunka adta lehetŇĎségekrŇĎl. A Kelly Services Hungary 14 éve jelent partnert Magyarországon a munkaerŇĎpiaci megoldásokban. Innovatív megoldásokat keres a munkaerŇĎ közvetítésben és kölcsönzésben a szakterületekre specializálódott toborzási szakemberei segítségével.  

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció