A Schneider Electric √ļj energiaell√°t√°si megold√°sokkal t√°mogatja az elŇĎregy√°rtott, modul√°ris adatk√∂zpontokat

Az edge computing terjedésével az adatfeldolgozás közelebb kerül az adatok keletkezésének helyéhez, elsŇĎsorban a kritikus fontosságú adatok azonnali elérhetŇĎsége miatt. Ezzel párhuzamosan az elŇĎregyártott, moduláris adatközpontok piaca is egyre dinamikusabban növekszik, hiszen a szolgáltatóknak ez esetben is ugyanazt a magas szintŇĪ teljesítményt kell nyújtaniuk a helyi, kisebb adatközpontok, mint a nagy szerverparkok számára. 

Mindezt gyors rendelkezésre állással és a távoli infrastruktúrákra jellemzŇĎ kockázatok nélkül. Az igényekre reagálva a Schneider Electric kibŇĎvítette kínálatát, amellyel így az iparág legszélesebb portfólióját nyújtja a tápellátást, hŇĪtést és IT-támogatást biztosító, elŇĎregyártott adatközponti rendszerekbŇĎl. A vállalat az Uptime Institute TIER-Ready programjához csatlakozva minŇĎsített adatközponti referenciamodelleket is bemutatott, amelyekkel jelentŇĎsen megkönnyíti az adatközpontok számára a Tier tanúsítás megszerzését.

 

Új tápmodulok a kínálatban

Az elŇĎregyártott energiaellátási modulokat tartalmazó szélesebb választékkal a Schneider Electric az adatközpont-iparág elvárásaira reagál, eleget téve az energiaellátás gyorsabb és egyszerŇĪbb kiépítésére vonatkozó szolgáltatói igényeknek. A vállalat EcoStruxure architektúrájával kompatibilis és testre szabható kialakítású berendezések 400 voltos feszültségtartományban, 625 kW-tól egészen 1,25 MW-ig terjedŇĎ kapacitással érhetŇĎk el. A megoldások a legújabb, lítiumionos akkumulátorokkal ellátott, nagyteljesítményŇĪ Galaxy VX UPS-ekkel, Prisma LV kapcsolószekrényekkel és felügyeleti szoftverrel érkeznek.  

 

 

EgyszerŇĪsített tanúsítási folyamat

Az adatközpontokat világszerte hitelesítŇĎ szervezet, az Uptime Institute TIER-Ready minŇĎsítési programja kifejezetten az elŇĎregyártott, moduláris szerverparkok Tier tanúsítását segíti azzal, hogy jelentŇĎs mértékben leegyszerŇĪsíti és felgyorsítja a folyamatot a tervezéstŇĎl a kivitelezésig, miközben akár a felére is csökkentheti a gyártók és a végfelhasználók költségeit. A nemzetközi adatközpont-hatóságként is emlegetett intézet minden referenciamodell esetében ellenŇĎrzi és jóváhagyja az átfogó mŇĪszaki dokumentációt, a terveket és a berendezéseket. 

 

A Schneider Electric EcoStruxure for Data Center platformjához tartozó, TIER osztályozási rendszernek megfelelŇĎ modellek 90 kW-os Tier II minŇĎsítésŇĪ All-in-One modul és 500 kW-os Tier III minŇĎsítésŇĪ, többmodulos megoldások formájában érhetŇĎk el a 400 voltos kategóriában. 

 

„A felhŇĎ- és egyéb szolgáltatásokat nyújtó vállalatok, valamint nagyvállalati ügyfeleink is egyre inkább moduláris rendszerépítési módszereket keresnek, hogy felgyorsítsák, egységesítsék és leegyszerŇĪsítsék a telepítési folyamatot a kiszámíthatóbb és megbízhatóbb adatközponti mŇĪködés érdekében. Energiaellátási megoldásaink széles választékával és TIER-Ready referenciamodelljeinkkel tovább csökkentjük a telepítési idŇĎt, és megkönnyítjük az adatközpontok tervezésének folyamatát” – mondta Andrew Bradner, a Schneider Electric elŇĎregyártott moduláris adatközpontokért felelŇĎs alelnöke. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció