Dr. Beck Györgyöt választotta elnökévé az NJSZT

A Vodafone Magyarország elnöki tisztét hét éve betöltŇĎ Dr. Beck Györgyöt választották a megújult Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) elnökévé. A hazai telekommunikációs szektor egyik legismertebb alakját az idén 50 éves szervezet Tisztújító KözgyŇĪlésén választották meg.

A Vodafone Magyarországnál Dr. Beck György hét éve tölti be az elnöki tisztet, elŇĎtte 2010-tŇĎl 2011-ig elnök-vezérigazgató, 2007 és 2010 között pedig vezérigazgató volt a vállalatnál. A matematikus végzettségŇĪ szakember immár 40 éve vesz részt nagy hazai és nemzetközi informatikai- és távközlési vállaltok munkájában. Szakmai munkája mellett számos társadalmi feladatot is ellát: társelnöke a VOSZ-nak és a Magyar Vízilabda Szövetségnek, valamint oktatója a Corvinus Egyetem mellett a 4 éve alakult SEED – közép-európai vezetŇĎképzŇĎ intézménynek is.

 

Mindezek mellett pedig november 5-tŇĎl az idén 50 éves Neumann Társaság elnöki tisztségét is a szakember tölti be. Magyarország nagy múltú informatikai nonprofit egyesülete a kezdetektŇĎl az informatikai kultúra terjesztŇĎje, az informatikai szakterületek széles spektrumát lefedŇĎ szakmai közösségek összessége – és több mint húsz éve a digitális írástudás terjesztésének vezetŇĎ szervezete hazánkban. A társaság tehetséggondozási rendszere, beleértve az informatikai versenyeket és a diákolimpiai felkészítést, országos jelentŇĎségŇĪ, informatikatörténeti állandó kiállítása pedig a világ élvonalába tartozik. 

 

A Neumann Társaság tevékenysége sok szempontból egyezik a Vodafone társadalmi törekvéseivel, így a Vodafone Alapítvány Digitális Iskola Programjával. Elnökként mostantól Dr. Beck György is hozzájárul tudásával és tapasztalatával a Társaság digitális írástudás elterjedését, ezáltal pedig Magyarország digitális fejlŇĎdését segítŇĎ tevékenységéhez.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció