Kriptovaluta-forradalom a p√©nz√ľgyi szolg√°ltat√°sokban

A digitalizált szerzŇĎdéskötésektŇĎl a klinikai kutatásokon át a pénzügyi tranzakciók könyveléséig számos területen használhatóvá váltak a blockchain alapú rendszerek – derült ki az elsŇĎ, száz százalékban arany háttérrel rendelkezŇĎ kriptovalutát kiadó és forgalmazó, magyar tulajdonban lévŇĎ vállalat, a BlockBen sajtóeseményén. A szabályozott közeg iránti igénye miatt Észtországban bejegyzett BlockBen célja, hogy innovációs díjjal jutalmazott termékeivel hidat építsen a hazai pénzügyi szektor és a kriptovaluták piaca közé.

2018 az eszközalapú kriptovaluták éve – hangzott el a BlockBen által szervezett keddi sajtóeseményen, ahol bemutatták azt a privilegizált blockchain alapú platformot, kizárólag fizikai alappal rendelkezŇĎ kriptovalutákat kezelŇĎ fejlesztést és a közel bankbiztonsági szinten ellenŇĎrzött rendszert, amelyért a magyar tulajdonú cég nemrégiben az Év Innovatív Terméke díjat vehette át a szingapúri Crypto Currency Expón.

 

A kriptovaluta napjainkban ugyanis már több mint egy információs technológiai játékszer – használatával a megfelelŇĎen szabályozott piaci szereplŇĎk pénzügyileg és jogilag is hiteles megoldásokat fejlesztenek belŇĎle. Az Észtországban bejegyzett, magyar tulajdonú BlockBen számára kiemelten fontos a terület szabályozása, mind az ügyfélazonosítás, mind a pénzmosás elleni harc tekintetében – fogalmazott Bodnár Viktor, a cég vezérigazgatója. „Hosszú távon azok a cégek lesznek sikeresek, amelyek a befektetŇĎk védelmére, az ügyféltájékoztatásra is kellŇĎ hangsúlyt fektetnek” – hangsúlyozta.

 

 

A BlockBen alapítói olyan platformot alakítottak ki, amelyen korlátlan számban lehet létrehozni fizikai fedezettel rendelkezŇĎ kriptovalutákat, és a tranzakciók jóváhagyását egy különleges eszköz végzi – a BlockStock. A BlockStock abban különbözik a versenytársaitól, hogy egyesíti a kriptovaluták két nagy típusának elŇĎnyeit: az aranyalapnak köszönhetŇĎen valós eszköz van mögötte, azonban az üzleti modelljének köszönhetŇĎen szinte korlátlan növekedési potenciállal rendelkezik. A platformon létrehozott kriptovaluták alapja az aranyon túl bármilyen stabil valós eszköz lehet. 

 

A cég szerint a folyamatos innovációnak köszönhetŇĎen a kriptovaluták technológiai alapját jelentŇĎ blockchain elŇĎnyös tulajdonságai egyre több területen használhatók: a digitalizált szerzŇĎdéskötésektŇĎl a klinikai kutatásokon át a pénzügyi tranzakciók könyveléséig. „Olyan rendszerekben, amelyekben a bizalom garantálása elsŇĎdleges szempont, kiváló eszköz a blockchain. Többek között hamisíthatatlan folyamatvezérlést, biztonságos és hiteles idŇĎbeli érkeztetést, valamint változáskövetést garantál” – fogalmazott Fazekas Imre vezetŇĎ fejlesztŇĎ és az NLV8 Technologies társalapítója. 

 

A rendezvényen Szabolcsi András informatikai igazgató ismertette: a BlockBen olyan, blockchain alapon mŇĪködŇĎ számlavezetŇĎ rendszert fejlesztett, amely kizárja az anonimitást, banki szintŇĪ pénzügyi biztonságot tud nyújtani és megfelel valamennyi számviteli elŇĎírásnak – hiszen a technológia szavatolja a nyilvántartott adatok módosíthatatlanságát, transzparenciáját.

 

Az eseményen Krocsek Attila igazgató bemutatta a BlockBen legújabb fejlesztéseit: a 100 százalékban arany letéttel rendelkezŇĎ kriptovalutát, a BlockNote-ot, valamint a BlockWalletet, amely innovatív elektronikus pénztárcaként egyszerre tud hagyományos- és kriptovalutát is kezelni.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció