A kistud√≥sok a j√∂vŇĎj√ľkbe n√©zhettek be az Ericssonban

Az Ericsson idén is több mint 70 programmal készült a Kutatók Éjszakájára. A programsorozat központi helyszíneként és legnagyobb vállalati partnereként immáron 9. alkalommal nyitotta meg kapuit a nagyközönség elŇĎtt, és idén elŇĎször, a nemrégiben átadott hipermodern épületében mutatta meg a jövŇĎt. 

A többezer kistudóst most is színes programkavalkád várta, akik idén is belekóstolhattak a jövŇĎbe az Ericssonban. Az 5G-t, a mesterséges intelligenciát és a gépi látás lehetŇĎségeit fókuszba helyezŇĎ „Internet of Eyes” sci-fi-szerŇĪ demója mellett a dolgok mobilinternete, az okosotthon, az okos sport, a kvantumkommunikáció is bemutatkozott, de IoT Lego autót, számtalan robotot, 3D nyomtatót, 5G hálózatról irányított drónokat, vasúti modelleket, önjáró autót, egy varázslatos táncparkettet, vagy éppen polgári repülésszimulációt is kipróbálhattak a látogatók, de nem maradhatott ki idén sem az ericssonos rádiós bázisállomások bemutatója. 

 

 

A K+F Központ most elŇĎször egy nagyon izgalmas szakmai bemutatóval is jelentkezett, ahol a Diploma@Ericsson program keretében azok a fiatalok mutatkoztak be, akik ericssonos témavezetéssel írták diplomamunkájukat. A mély szakmai témák mellett már-már filozófikus mélységekbe is kalandozó dolgozatok a mérnökök, informatikusok világának színességét mutatták be. 

 

Ezt a sokszínŇĪséget teszi teljessé a Kutatók Hobbija 9.0 programcsalád (vasútmodellek, az idŇĎmérés története, afrikai táblás játékok, szimulátorok világa és még annyi más), amely idén is garantálta a teltházas Ericssont.  

 

 

Az 1800 fŇĎs magasan képzett mérnökállományával az infokommunikációs iparág egyik legnagyobb hazai foglalkoztatójának számító Ericsson Magyarország évek óta nagy gondot fordít arra, hogy támogassa a természettudományos képzést, segítsen megszerettetni a sokak által bonyolultnak tartott fizikát és matematikát a felnövekvŇĎ generációkkal. Ennek apropóján a mindig nagyon népszerŇĪ Öveges tanár úr utódai programban Ericsson-díjas tanárok mutatták be kedvenc kísérleteiket és találkozhattak a jövŇĎ magyar reménységeivel, hiszen bemutatkoztak a 27. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjnyertes projektjei is. A fiatal kutatók a vezeték nélküli elektromos autó töltésétŇĎl az okos lámpáig sok izgalmas megoldást mutattak be.

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció