R√°di√≥s p√°ly√°zatokr√≥l d√∂nt√∂tt a M√©diatan√°cs legut√≥bbi √ľl√©s√©n

Egy nagykanizsai, egy tatabányai és egy székesfehérvári helyi kereskedelmi rádiós pályázaton hirdetett eredményt e heti ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, emellett folytatta két pályázati eljárás ajánlatainak vizsgálatát. A grémium a Magyar Média Mecenatúra Program ad hoc pályázati keretébŇĎl másfél millió forintos támogatást ítélt meg annak a forgatási kérelemnek, amely Pettkó-Szandtner Tibor, a világhírŇĪ bábolnai ménesparancsnok újratemetését örökíti majd meg. 

Rádiós döntések

 
A Médiatanács három helyi kereskedelmi rádiós pályázaton is eredményt hirdetett. A testület a Nagykanizsa 95,6 MHz rádiós frekvencia pályázatán az egyetlen alakilag és tartalmilag érvényes ajánlatot benyújtó pályázó dtm Media Hungary Kft.-t nyilvánította nyertesnek. A Tatabánya 96,7 MHz rádiós frekvencián az LB Rádió Kft., a Székesfehérvár 101,8 MHz frekvencián a VLNC FM Rádió Kft. sugározhat majd. Mindhárom médiaszolgáltatás a Budapest 96,4 MHz-cel, a Rádió 1-gyel hálózatba kapcsolódva ad majd mŇĪsort.
A Kecel 99,6 MHz-es helyi rádiós pályázati eljárás alaki vizsgálatának keretében a testület hiánypótlásra szólította fel az egyedüliként pályázó Gong Rádió Kft.-t, a Nyíregyháza 99,4 MHz helyi kereskedelmi rádiós pályázatának tartalmi vizsgálata során pedig az LB Rádió Kft.-tŇĎl és a Sunshine Rádió Kft.-tŇĎl felvilágosítást kér. 
 
Filmes támogatás
 
A Médiatanács a mecenatúraprogram magyar vonatkozású, váratlanul bekövetkezŇĎ események azonnali helyszíni forgatási költségeit támogató Escher Károly-pályázatának keretébŇĎl másfél millió forinttal járult hozzá Pettkó-Szandtner Tibor újratemetésének rögzítéséhez. A kiváló katona, ménesparancsnok és világhírŇĪ fogathajtó végakarata, hogy egy bábolnai legelŇĎben nyugodjon, mintegy hatvan év után válhat valóra. A felvételeket Pintér András használja majd fel Pettkó-Szandtner életérŇĎl készülŇĎ dokumentumfilmjéhez. Az ad hoc pályázat esetében a készítŇĎknek vállalniuk kell, hogy a támogatott forgatási nyersanyaggal érvényesen pályáznak majd a dokumentum- vagy ismeretterjesztŇĎ filmeknek szóló mecenatúrás pályázaton is.
 
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció