250 milli√≥s befektet√©sbŇĎl erŇĎs√≠theti tov√°bb nemzetk√∂zi jelenl√©t√©t a sikeres magyar nyelvoktat√≥ alkalmaz√°s

Közel 800 ezer euró (250 millió forint) tŇĎkebefektetést kapott a Hiventures Kockázati TŇĎkealap-kezelŇĎtŇĎl az angol nyelvtanulás könnyed és szórakoztató formáját kínáló Xeropan. Küldetésük, hogy gyakorlati, az életbŇĎl vett és folyamatosan bŇĎvülŇĎ témáik segítségével a minden helyzetben jól használható, élŇĎ nyelvtudás „ragadjon” a felhasználóikra.

„Tankönyvi, magolós, idejét múlt tananyagok helyett filmek elŇĎzeteseit, TV showk párbeszédeit, híranyagokat dolgozunk fel, hogy a velünk tanulók ne egy idegen bolygón érezzék magukat, ha külföldiekkel kell kommunikálniuk. A módszerünk lényege éppen az, hogy anyanyelvi környezetbe helyezzük a tanulókat, hozzászoktatjuk ŇĎket az anyanyelvi kiejtés megértéséhez és kognitív gondolkodásra is késztetjük ŇĎket, hogy az adott szituáció segítségével felfedezzék a számukra ismeretlen szófordulatok jelentését” – árulta el az alapító cégvezetŇĎ, Al-Gharawi M. Attila.

 

Osztálytermi tanulás helyett egy személyes nyelvtanár áll mindenkinek a segítségére a nap 24 órájában, játékos, szórakoztató környezetbe csomagolva. Játékos tesztekkel lehet szinteket lépni, jutalmakat szerezni, a beépített szótanuló mini alkalmazás pedig segít a passzív szókincs aktivizálásában. A személyes fejlŇĎdésrŇĎl pedig naprakész statisztika készül.

 

A szülŇĎk általában kifejezetten örülnek, ha gyerekeik a telefonjukon a Xeropan-t „nyomkodják”, és gyakori, hogy ŇĎk maguk is belefeledkeznek, mert rengeteg új, az élŇĎ nyelvben használt kifejezést és szófordulatot ismerhetnek meg, amit egyébként csak az anyanyelvi környezetben élve tehetnének meg. A nyelvtanárok, nyelviskolák is felfedezték már az alkalmazást, több helyen az órákon kívüli egyéni gyakorláshoz ezt ajánlják.

 

A világ 185 országából felhasználókkal rendelkezŇĎ cég a befektetés segítségével intenzívebb nemzetközi megjelenést tervez. ElsŇĎ lépésként kétszeresére növelték az elérhetŇĎ nyelvek számát, most pedig a beszédkészséget és a kiejtés fejlesztését forradalmasító, egyedülállóan innovatív funkciót, valamint az alkalmazás számítógépen is használható változatát készítik. A pénzbŇĎl szeretnék a csapatot is bŇĎvíteni.

 

Az alkalmazás az elmúlt években már folyamatosan növekvŇĎ bevételt termelt. 2020-ig milliárdos árbevétel elérése a cél. A két alapítóval induló startup az elmúlt években tananyag fejlesztŇĎi, software fejlesztŇĎi és marketing csapattal bŇĎvült. Jelenleg húsz ember dolgozik az alkalmazás fejlesztésén és számos külsŇĎ szakértŇĎt is bevontak. Ennek köszönhetŇĎen naponta több ezren használják a Xeropan-t, és piaci átlagot meghaladó azok aránya, akik hosszú távon is velük maradnak. Ez különösen fontos a mi területünkön – árulja el Attila -, mert magabiztos nyelvtudást pár nap alatt még varázslatos módszerekkel sem lehet szerezni, csak akkor, ha néhány héten át legalább napi 5-15 percet rászánunk egy kis Xeropan-os „szórakozásra”.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció