Havonta 23.000 Androidos k√©sz√ľl√©k tŇĪnik el vil√°gszerte

Nyakunkon a nyaraló szezon, ami azt jelenti, hogy világszerte több millió ember készül külföldi utazásra. Nyaraláskor sokan készítenek fotókat, videókat, hogy megŇĎrizzék a szép emlékeket. 

A Kaspersky Lab által készített kutatás szerint az emberek majdnem ötödének (18%) a legfontosabb adataik a készülékeiken az utazásaikról készített fotók és videók. További 28% azt mondja, ha elvesztik vagy ellopnák a készülékeiket, akkor nem tudná soha a rajta lévŇĎ fotókat pótolni.

 

Kép forrása: Kaspersky Lab

 

A Kaspersky Lab statisztikái szerint*  a Kaspersky Internet Security for Android termék Anti-Theft (lopásgátló) funkcióját 1,5 percenként indították el és átlagosan 23.000 Androidos készülék elvesztését vagy ellopását jelentették havonta. Mivel a felhasználók számára a legértékesebb adataik a fotók, ezért a Kaspersky Lab szakértŇĎi azt javasolják, hogy gondoskodjanak készülékeik védelmérŇĎl még elutazás elŇĎtt. 

 

A Kaspersky Lab másik tanulmánya**  kimutatta, hogy világszerte az emberek 4%-a vesztett el vagy loptak el tŇĎle készüléket. EbbŇĎl 57%-nak Android készüléke, 29%-ának laptopja és 29%-ának iPhone-ja volt. Átlagosan 133 000 Ft ($485) kárt okozott ez a felhasználóknak, ami az új készülék ára.  

 

Az egyszerŇĪ és hatékony lopásgátló eszközökkel a fogyasztóknak lehetŇĎségük van arra, hogy bekapcsolják a készülék riasztóját, ha az elveszik, vagy ellopják. A kockázatok és a biztonsági lehetŇĎségek ellenére a Kaspersky Lab kutatásainak eredményei azt mutatják, hogy a felhasználók mindössze 22%-a használ lopásgátló kiegészítŇĎt a készülékek védelméért. 

 

Kép forrása: Kaspersky Lab

 

„Ezek a kiugróan magas számok azt mutatják, hogy rengeteg készülék tŇĪnik el világszerte. A Kaspersky Lab statisztikái szerint csak Android készülékbŇĎl több tízezer tŇĪnik el havonta. Ebben az évszakban különösen fontos megfontolni, hogy gondoskodjunk a telefonok, tabletek védelmérŇĎl, hiszen több alkalommal hagyhatjuk ŇĎrizetlenül, – például a vízparton – mint máskor. A lopásgátló programok könnyen kezelhetŇĎek és nagy segítséget jelenthetnek váratlan helyzetben, ezért azt javasoljuk a felhasználóknak, hogy használják.” – fejtette ki Dmitry Aleshin, a Kaspersky Lab Termékmarketing részlegének igazgatóhelyettese. 

 

A Kaspersky Lab Anti-Theft funkciója a Kaspersky Internet Security for Android kiegészítŇĎjeként megakadályozza a hozzáférést illetéktelenek számára; lehetŇĎvé teszi, hogy a felhasználó zárolja a készüléket, bekapcsolhatja a riasztást még csendes üzemmódban is és még sok egyebet tud.

 

_____________

* A számok a Kaspersky Internet Security for Android program Anti-Theft kiegészítŇĎjének 2018. június 13. és július 12. közötti idŇĎszakának adatain alapulnak. 

** A kutatást a Kaspersky Lab és a B2B kutatóintézet közösen végezte összesen 17 418 felhasználó részvételével világszerte 31 országból. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció