Az Oracle √ļj auton√≥m adatb√°zis szolg√°ltat√°st jelentett be

Az Oracle elnök-vezérigazgatója és technológiai vezetŇĎje, Larry Ellison bejelentette, hogy az Oracle autonóm szolgáltatási stratégiájának legújabb mérföldköveként mostantól a felhasználók számára is elérhetŇĎ egy új autonóm adatbázis szolgáltatás, az Oracle Autonomous Transaction Processing.

Az Oracle önvezérlŇĎ felhŇĎ alapú adatbázis szolgáltatását a világ legnagyobb igénybevételt jelentŇĎ pénzügyi, kiskereskedelmi, gyártási és kormányzati alkalmazásaira tervezték, amely egyszerre támogatja a magas teljesítményŇĪ tranzakció feldolgozást, a riportolást, a kötelgelt (batch) és elemzési munkafolyamatokat.

 

 

“Az Oracle a világ legjobb adatbázisa, és autonóm képességei által még sokkal jobb lett” – mondta Larry Ellison. “Így még megbízhatóbb és biztonságosabb rendszer, amely védelmet nyújt adatlopás ellen, az idŇĎ 99.995 százalékában elérhetŇĎ és amely a szervezetek és fejlesztŇĎk számára kiemelkedŇĎ produktivitást nyújt.“ 

 

A már létezŇĎ Oracle Autonomous Data Warehouse adattár szolgáltatását kiegészítve az Oracle Autonomous Transaction Processing képes egyetlen adatbázison belül a nagy teljesítményŇĪ tranzakciók, a riportolások, a kötegelt munkafolyamatok, az IoT alkalmazások és a gépi tanulás támogatására is. Ennek köszönhetŇĎen egyszerŇĪbbé válik az alkalmazások fejlesztése és telepítése, valamint lehetŇĎvé válik az “élŇĎ” tranzakciós adatok valós idejŇĪ elemzése, személyre szabása és az adatokkal való visszaélések észlelése.

 

“Egy adatbázis-adminisztrátor legnehezebb feladata, hogy folyamatosan finomhangolja és karbantartsa az alaptevékenység szempontjából kritikus tranzakciós adatbázisokat” – mondta Carl Olofson, az IDC Data Management Software Research kutatási alelnöke. „A statisztikák vizsgálata és a finomhangolások elvégzése mellett az adatbázis-kezelŇĎnek sokszor még a patcheléssel is foglalkoznia kell, beleértve a biztonsági javítócsomagok telepítését. Ezek a tevékenységek pedig jellemzŇĎen magas meghibásodási aránnyal és az operatív mŇĪködés megzavarásával járnak. Az Oracle Autonomous Transaction Processing szolgáltatás révén az adatbázis-adminisztrátornak már nem kell ezekkel a problémás feladatokkal bajlódniuk, helyette az üzleti értéket növelŇĎ alkalmazásokra koncentrálhatnak, és a feltárt sérülékenységek ismeretében a vállalat által kezelt adatok is biztonságban vannak.”

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció