Vodafone: milliós kártól óvta meg a céget a technológia

A Vodafone körülbelül egy éve kezdte meg a teherautók és kamionok bérbeadásával foglalkozó, magyarországi Titan Rent céges flottáját felszerelni ReadyFleet rendszerrel. A szolgáltatás lehetŇĎvé teszi a flották távfelügyeletét, komplex menedzselését és segítségével nagy pontossággal bemérhetŇĎ a gépjármŇĪvek pillanatnyi pozíciója, haladási iránya Európa bármely pontján. Így kerülhetett meg a vállalat elveszett kamionja egy elhagyatott bolzanói kisutcából.

A Vodafone ReadyFleet rendszerének alapja egy IoT SIM kártyát tartalmazó telemetria eszköz, ami összegyŇĪjti az adatokat, majd az intelligens feldolgozást követŇĎen egy webes vagy mobil felületen teszi távolról is elérhetŇĎvé. A pontos helyzetismertetésen túl a szolgáltatás elŇĎsegíti a költségtakarékosságot az elektronikus menetlevéllel, lehetŇĎvé teszi az automatikus e-útdíj bevallást, a hatékonyságnövelést az útvonal optimalizálásával és mindemellett vállalatirányítási rendszerekbe is integrálható. A mostani esetben azonban a pontos helyzetismertetés volt az a jellemzŇĎ, aminek köszönhetŇĎen sikeresen zárult egy olaszországi akció. 

 

Az utóbbi egy évben számos Titan Rent teherautót és kamiont szereltek fel ReadyFleet rendszerrel. Többek közt azt a DAF típusú bérbe adott jármŇĪvet is, ami után már több hónapja nem fizették a bérleti díjat. A Titan Rent munkatársai a ReadyFleet rendszer segítségével bemérték az Olaszországban tartózkodó kamiont, majd a helyszínre kiutazva megtették a szükséges bejelentéseket. Ezt követŇĎen, június 7-én délelŇĎtt egy összehangolt akció vette kezdetét a bolzano-i csendŇĎrség, a Titan Rent és a ReadyFleet mérnökeinek részvételével. A szolgáltató munkatársa közvetítette a folyamatosan mozgásban lévŇĎ jármŇĪ pozícióját, míg az olasz csendŇĎrség a Titan Rent helyszínen tartózkodó szakemberével a ReadyFleet rendszerbŇĎl kinyert és átküldött koordináták, utcanevek és térkép screenshotok segítségével üldözte a kamiont. A jármŇĪ sofŇĎrje egy idŇĎ után feladta a küzdelmet, egy félreesŇĎ helyen hagyta a kamiont és elmenekült a helyszínrŇĎl. Így kerülhetett vissza alig pár órán belül a kamion a jogos tulajdonosához Magyarországra. 

 

 

„Nagyjából egy évvel ezelŇĎtt kezdtük el a Vodafone ReadyFleet rendszerével felszereltetni a flottánkat. Számos hatékonyságnövelŇĎ eleme van a szolgáltatásnak, mint például a költségtakarékosság vagy az útdíj optimalizálás, de ezt az esetet követŇĎen egyértelmŇĪen mondhatom, hogy a legnagyobb örömöt az egész Európában mŇĪködŇĎ pontos helyzetfelismerése okozza” – nyilatkozta az eset után Rózsa Balázs Krisztián, a Titan Rent ügyvezetŇĎje. 

 

„Nagy hangsúlyt fektetünk az IoT technológiák leghatékonyabb felhasználási módjainak kidolgozására. A Vodafone ReadyFleet az egyik legjobb példája annak, amikor a technológia által nyújtott szolgáltatás találkozik az ügyféligényekkel. Nem ez volt az elsŇĎ eset, hogy a rendszernek köszönhetŇĎen boldoggá tehettünk egy ügyfelet és remélem, még sok hasonlóra lesz példa” – mondta el Király István Vállalati szolgáltatások üzletág vezérigazgató-helyettes.  

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció