JĂł hĂ­r a mƱholdon keresztĂŒl internetezƑk szĂĄmĂĄra

Egy új mƱholdnak köszönhetƑen hamarosan minden eddiginél gyorsabb lesz a mƱholdas internet. A francia hátterƱ Eutelsat új Ʊreszközével akár 100 Mbps sávszélesség is elérhetƑ lesz Magyarországon is, ami már vetekszik a hagyományos technológiákkal.

Egy új generációs, minden eddiginél nagyobb sávszélességre képes mƱhold Föld körüli pályára állítását jelentették be a napokban Párizsban. A legnagyobb európai mƱholdas szolgáltatónak számító Eutelsat vállalkozása új távlatokat nyit a felhasználás terén a mƱholdon keresztül internetezƑk számára. Ez lesz az elsƑ VHTS, vagyis nagyon nagy átbocsátóképességƱ mƱhold, ami az optikai hálózatokkal vetekedƑ, összesen 500 Gbps adatforgalmi kapacitással rendelkezik. Emellett a Konnect VHTS nevƱ szatellitbe a világƱrben valaha használt legerƑsebb digitális processzort szerelik be a fejlesztƑk, ami rendkívül gyors és rugalmas mƱködést garantál.

 

„A jelenlegi infrastruktúrával Magyarországon 30 Mbps sebesség érhetƑ el a mƱholdról netezƑk számára, ami már így is a szupergyors internet kategóriába tartozik. Ez az új mƱhold 2021-re várható üzembe állásával a tervek szerint több mint a háromszorosára, 100 Mbps-re nƑ majd” – részletezte Lengvárszky Szabolcs, a Magyarországon piacvezetƑ Vannet telekommunikációs szakértƑje. Az Eutelsat hivatalos partnereként a Vannet mƱholdas ügyfeleinek az elsƑk között válik majd elérhetƑvé az extra sávszélesség országszerte.

 

A Konnect VHTS Magyarország egész területét lefedi, így több tízezer potenciális felhasználót is érinthet a sávszélesség ugrásszerƱ növekedése. ElsƑsorban a településektƑl távoli, rossz telekommunikációs infrastruktúrával rendelkezƑ területeken, ahol a jelenlegi technológiai szinten egyedül mƱholddal lehet megoldani a gyors és stabil internetkapcsolatot.

 
 
 

KapcsolĂłdĂł cikkek

 

Belépés

 

 

RegisztrĂĄciĂł