A digit√°lis jelenl√©trŇĎl sz√≥l√≥ p√°rbesz√©dre h√≠v a Telekom

Izgalmas vagy ijesztŇĎ jövŇĎ vár ránk? A digitális lehetŇĎségek és az internet kényelmesebbé, biztonságosabbá és kiszámíthatóbbá teszik az életünket, ugyanakkor újabb és újabb veszélyforrások tŇĪnnek fel a kibertérben. E témák mentén kezdeményez párbeszédet a Telekom a Brain Bar jövŇĎfesztivál apropóján közzétett újabb videójával.

Nincs tüneményesebb kor, mint amiben élünk. Ahelyett, hogy a jövŇĎt fürkésszük, ideje észrevennünk a Most lehetŇĎségeit, hiszen ez már sokkal több annál, hogy bárkivel kapcsolatba léphetünk a világon. Az internet valósággá vált: ma már a kanapén ülve tanulhatunk egy másik kontinens legjobb tanárától, és kirakatként használhatjuk milliók telefon kijelzŇĎjét, hogy eladjuk az eddig garázsban rejtegetett találmányunkat. Az összekapcsolt világ lenyŇĪgözŇĎ, az okos városoktól a közlekedési eszközök megosztásán vagy a VR-diagnosztizáláson át egészen a drónos házhozszállításig.

 

A világ 2018-ban biztonságosabb és kiszámíthatóbb is lett az internetnek köszönhetŇĎen. Felhasználók százmilliói által kipróbált és értékelt utazási és szálláslehetŇĎségek közül válogathatunk – például egyedül az Airbnb-n keresztül 150 millió ember foglalt szobát tavaly, a mobilunkon követhetjük az e-kereskedelemben megrendelt áruk útját a gyártótól egészen a postaládánkig, és az okosóránk vagy a fitneszkarkötŇĎnk akár önállóan, emberi közbeavatkozás nélkül is képes értesíteni az orvost szükség esetén. 

 

Ugyanakkor jelentŇĎsen megnŇĎtt a világhálón ránk leselkedŇĎ veszélyek száma is: már nem csak akkor kerülhetünk bajba, ha kockázatos dolgokat próbálunk ki az interneten – potenciális célponttá vált minden internethasználó, sŇĎt mindenki, aki a hálózattal összekapcsolt szolgáltatásokat igénybe veszi. 

 

A kalandot a kockázattól, a lehetŇĎséget a veszélytŇĎl a tudás és a felelŇĎsség választja el. A 2018-as budapesti Brain Bar arra teremt lehetŇĎséget, hogy közösen gondolkodjunk az ehhez hasonlóan fontos és aktuális témákról. A Magyar Telekom az esemény stratégiai partnereként kiemelt szerepet vállal abban, hogy elindítsa a párbeszédet és hozzájáruljon a digitális tájékozottság széleskörŇĪ elterjesztéséhez. A társaság célja megmutatni a digitalizációban rejlŇĎ lehetŇĎségeket és veszélyeket egyaránt, hogy minél többen tudatos felhasználóként, magabiztosan és biztonsággal alkalmazzák a digitális technológiákat. 

 

A mesterséges intelligencia kapcsán felvetŇĎdŇĎ kérdésekre a Telekom az alábbi videóval világít rá (a sorozat elsŇĎ darabja):

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció