Az USA-ba érkezett a Startup Campus Global Tour

2018. május 6-13-a között az Egyesült Államok keleti partjára érkezett a Startup Campus V4 Global Tour. A harmadik állomáson öt magyar egészségügyi startup vállalkozásnak nyílt lehetŇĎsége validálni magát az amerikai piacon, illetve különbözŇĎ találkozók során további együttmŇĪködési kapcsolatokat kialakítani.

Az egy hetes üzleti út során a startup vállalkozások bemutatkoztak Boston-ban a Floey and Lardner eseményén, melyet Dr. Szabó László, Magyarország washingtoni nagykövete nyitott meg. A következŇĎ napokban ellátogattak a Cambridge Innovation Centerbe, az MIT innovációs részlegére, valamint orvosszakértŇĎk elŇĎtt a Quinnipiac University-n rendezett pitch versenyen is részt vettek. 

 

New York-ban az egyik legnagyobb tech konferencián, a TECHDAY-en képviselték magukat, majd Magyarország New York-i FŇĎkonzulátusán szervezett program keretében több helyi szakértŇĎvel találkozhattak és hasznos kapcsolatokra tettek szert. A keleti part utolsó állomásán Worcester-ben a massachusettsi orvosközösség elŇĎtt prezentálták innovációjukat és több olyan meghívást kaptak, mely további együttmŇĪködésre ad lehetŇĎséget. 

 

 

„Komoly lehetŇĎséget látunk a hazai egészségügyi startup vállalkozások és az USA keleti partjának innovációs ökoszisztémája között. Az itt töltött egy hét szoros együttmŇĪködést eredményezett, a startup vállalkozások közvetlen hozzáférést kaptak az amerikai partnerekhez, illetve hasznos visszajelzésekkel gazdagodtak. A kiutazó startup vállalkozások új perspektívákat ismertek meg az USA-ban, mely tapasztalatok alapján alkalmazni tudják az itt megszerzett startégiákat és azt, hogyan validálják magukat az Egyesült Államok piacán.” - mondta el Tamás Sebestyén, a Magyar Nemzeti KereskedŇĎház, Innotrade programjának igazgatója.

 

Az USA-ban 5 medtech/healtchare startup vállalkozás képviselte magát; az InSimu Patient, a kifejezetten szakmai célra kifejlesztett beteg-szimulációs applikáció; a Vitrolink, mely fejlett technológiai megoldásaival nyújt segítséget a patológusok mindennapi rutinjának elvégzésében; a MED3D, a sebészeti innovatív oktatási rendszer, mely során a szakemberek az elkészített érvarratok minŇĎségét részletesen ellenŇĎrizni tudják és a Now Technologies Gyroset  elnevezésŇĪ intelligens eszköze, ami a mozgáskorlátozottaknak fejmozdulatokkal segít a kommunikációban és a mozgásban egyaránt, valamint a Promobox, mely ajándékcsomagokkal, illetve információs kiadványokkal segít a gyermeküket világra hozó édesanyáknak.

 

A globális túra folytatása Bécsben, a Pioneers fesztiválon lesz, mely egyben a Startup Campus University – Innovative Idea Battle döntŇĎje is.

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció