Id√©n is d√≠jazta a biztons√°gos internetez√©s n√©pszerŇĪs√≠t√©s√©t a Telenor

Az internet izgalmas lehetŇĎségeket nyújt a gyerekeknek, de nagyon fontos, hogy már fiatalon megtanulják, hogyan lehet kellŇĎ odafigyeléssel és tájékozottsággal elkerülni a veszélyes helyzeteket. A Telenor a DUE Médiahálózat idei Országos Ifjúsági Sajtófesztiválján ismét díjazta azokat a diákújságírókat, akik ötletes videókkal hívták fel társaik figyelmét a biztonságos internethasználat témájára.

Vajon mennyire használja okosan az internetet a mai Z-generáció? Tudják, mire kell figyelni, hogy biztonságban legyenek az adataik és ezáltal a magánéletük? A DUE Médiahálózat és a Telenor erre a témára írta ki NetBiztos pályázatát az iskolaév kezdetén. A május 11-én kihirdetett nyertes pályázatok az adatvédelemre, a cyberbullying veszélyére és a tudatos internetezés fontosságára hívják fel a figyelmet.

 

Az elsŇĎ helyezett, az általános iskolás Szatmáry Zoltán „Zoli okos” címŇĪ videója ötletesen hívja fel a figyelmet az interneten megjelenŇĎ veszélyekre és bemutatja, milyen a tudatos internethasználó. Zoltán a Telenor jóvoltából egy Samsung Galaxy Tab A 10.1 tabletet és egy éves korlátlan Hipernet-használatot nyert.

 

Zöldi Bianka vehette át a második díjat a Virtuálisan történik, de valós életeket tesz tönkre címŇĪ videójáért, amelyben interjús formában szólaltat meg olyan kortársakat, akik valódi internetes zaklatás áldozatai. Nyereménye egy Samsung Galaxy J5 2016 okostelefon, egy 3 hónapra szóló díjmentes Telenor BLUE M tarifacsomaggal.

 

A látogatás címŇĪ videójával HegedŇĪs Benjamin nyerte el a harmadik díjat. Munkájában szemléletes példán keresztül mutatja be, hogy mennyire fontos jelszavaink védelme és az, hogy senkinek, de még barátainknak se adjuk ki ezeket az adatainkat. Kreativitását a Telenor egy Samsung Galaxy J5 2016 okostelefonnal és egy hozzá tartozó feltöltŇĎkártyával díjazta.

 

 

A Telenor felelŇĎs szolgáltatóként arra törekszik, hogy szupergyors Hipernet hálózatát korlátok nélkül, minél szabadabban, de egyúttal biztonságosan használhassák a fiatalok. Ezért fontos, hogy rendszeresen beszélgessenek velük arról, hogy mire kell figyelni és hogyan  lehet elkerülni a veszélyes helyzeteket. Hipersuli programjuk keretében évente több ezer diákot oktatnak a biztonságos internethasználat tudnivalóira. A DUE Médiahálózat diákújságírói pályázatai pedig segítenek, hogy a gyerekek nyelvén, az általuk legfontosabbnak tartott témákon keresztül hívják fel a figyelmet a tudatos és biztonságos netezésre.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció