Közép-Európa legjobbjai közé választották a Magyar Telekom fenntarthatósági jelentését

Varsóban különdíjat kapott a Magyar Telekom Fenntarthatósági Jelentése a Deloitte Zöld Béka Díj közép-európai döntŇĎjében. A régió öt országából összesen 69 fenntarthatósági jelentést jelöltek az elismerésre. Közülük 12 jutott tovább a régiós szintŇĪ megmérettetésre, ahol az öt döntŇĎs jelentés között a Magyar Telekom fenntarthatósági jelentését különdíjjal jutalmazták.

A Magyar Telekom Csoport fenntarthatósági jelentését a Deloitte Zöld Béka Díj közép-európai döntŇĎjében különdíjjal jutalmazták április 12-én, Varsóban. A régió legjobbja a CEMEX (Lengyelország) lett, a 2018-ban elsŇĎ alkalommal kiírt „Legjobb integrált jelentés” kategóriában pedig az Orlen Group (Lengyelország) vehette át az elismerést.  

 

2017 novemberében a Magyar Telekom Csoport már elnyerte a Deloitte Magyarország legjobb vállalati fenntarthatósági jelentést elismerŇĎ Zöld Béka Díját, ezzel automatikusan bejutva a közép-európai döntŇĎbe. A szakmai zsŇĪri a hazai megmérettetésen összetett szempontrendszer alapján értékelte a pályázók fenntarthatósági és CSR jelentéseit.

 

Mind a hazai, mind a nemzetközi zsŇĪri kiemelte, hogy a Magyar Telekom részletesen, teljeskörŇĪen és külsŇĎ, harmadik fél által hitelesített formában készíti jelentését. Emellett pozitívan értékelték, hogy a vállalat szoros kapcsolatot tart fenn érdekelt feleivel, és bevonja ŇĎket a jelentésben tárgyalt témakörök lényegességi értékelésébe, ezen keresztül pedig az elkészítés folyamatába. A nemzetközi zsŇĪri a felhasználóbarát információátadás és adatközlés mellett a Magyar Telekom fenntarthatósági jelentésének további erŇĎsségeként értékelte azt is, hogy a vállalat fókuszba helyezte az ENSZ Fenntartható FejlŇĎdési Céljaihoz való hozzájárulását.

 

„A regionális szintŇĪ elismerés az immáron harmadik éve karbonsemlegesen mŇĪködŇĎ Magyar Telekom felelŇĎs magatartását ismeri el. Fenntarthatósági jelentésünk teljeskörŇĪ, átlátható és következetes felépítésével a Magyar Telekomot fenntarthatósági szempontból értékelŇĎ felelŇĎs befektetŇĎi indexek elsŇĎdleges információforrása. Az elmúlt évek eredményei és a felelŇĎs befektetŇĎi kézben lévŇĎ szabad részvényeink aránya is azt mutatja, hogy jó úton járunk” – nyilatkozta Szomolányi Katalin, a Magyar Telekom Vállalati Fenntarthatósági Központjának vezetŇĎje.

 

A Magyar Telekom 2017-ben elsŇĎk között adta ki fenntarthatósági jelentését a GRI Szabvány „TeljeskörŇĪ” (Comprehensive) alkalmazási szintjének megfelelŇĎen. Ugyancsak az elsŇĎk között emelte be jelentési struktúrájába az ENSZ Fenntartható FejlŇĎdési Céljaihoz való hozzájárulás kiemelését. Emellett a jelentés, a vállalat 2009-ben történt csatlakozása óta évente összegzést ad a Magyar Telekom ENSZ Globális Megállapodásában lefektetett alapelvei mentén elért eredményekrŇĎl is.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció