√Ėsszes√≠tett√©k a Safer Internet Program 2017-es oktat√°si tev√©kenys√©g√©t

A Nemzetközi GyermekmentŇĎ Szolgálat, az Európai Unió Safer Internet Programjának (SIP) hazai konzorciumvezetŇĎje összesítette 2017-es oktatási tevékenységét. A szervezet a korábbi évekhez hasonlóan tavaly is kötetlen, játékos, interaktív formában hívta fel a szülŇĎk, pedagógusok, gyermekek figyelmét az internethasználatból fakadó esetleges veszélyekre és azok kivédésének lehetŇĎségeire. 

A Nemzetközi GyermekmentŇĎ Szolgálat a program itthoni koordinátora és tudatosságnövelŇĎ központja, oktatói az internet biztonságos használatának oktatásával, tudatosításával foglalkoznak. Ennek érdekében 2017-ben a SIP oktatói 762 alkalommal 2005 tanórát tartottak, összesen 50574 felhasználónak. A nagy létszámú gyerekcsoportok – teljes gyereklétszám 38 816 fŇĎ – mellett 7997 szülŇĎt és 3761 tanárt is továbbképeztek, 122 budapesti és 169 vidéki helyszínen, összesen 291 intézményben. 

 

20000 megkérdezett gyerek véleménye az internetbiztonsági interaktív foglalkozásunkról. 

 

A gyerekek, szülŇĎk és pedagógusok minden településen nagy lelkesedéssel fogadták az oktatókat. Az elŇĎadások számos esetben kötetlen beszélgetésekké alakultak át, ahol a résztvevŇĎk saját tapasztalataikat osztották meg egymással. 

 

A térképen a 2017-ben meglátogatott 291 intézmény

 

A „Lájkvadász” nevŇĪ társasjátékot is szívesen vitték magukkal az oktatók a rendezvényekre, foglalkozásokra, amellyel még könnyebben és közvetlenebbül tudták megszólítani a gyerekeket, hisz játékosan, kötetlen formában nagyon sok hasznos információ adható át vele. A társasjáték nagyon népszerŇĪ volt a pedagógusok körében is. 2017-ben összesen 578 társast ajándékoztunk az ország különbözŇĎ intézményeinek. 

 

A játék továbbfejlesztett verziója is közkedvelt volt a nagyobb rendezvényeken, melyet már nem csak az asztalnál, hanem szabad téren, élŇĎbábus megoldással is lehet használni. 

 

Idén 2018. április 9. és 13. között kerül megrendezésre a Digitális Témahét, melyen a Safer Internet Program oktatói – hasonlóan a tavalyi évhez – aktívan részt vesznek. Tavaly ezen az eseményen a SIP-oktatók 6 budapesti és 47 vidéki intézményben összesen 214 órát tartottak általános és középiskolákban a biztonságos internethasználatról. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció