Isztambulban startolt a Startup Campus V4 Global Tour

2018. február 19-20 között Isztambulban került megrendezésre a World Business Angel Forum, melynek keretén belül startolt el a Startup Campus V4 Global Tour. A világméretŇĪ konferencián öt magyar és két lengyel innovatív vállalkozás mutatkozott be, olyan partnerek elŇĎtt, mint a Türk Telekom, vagy a Celebi.

A Startup Campus V4 Global Tour program fŇĎ célja a V4-es régió startup vállalkozásainak nemzetközi piacon való megismertetése. 

 

"A rendezvény lehetŇĎséget biztosított számunkra, hogy jobban megismerjük a török startup közösséget. Komoly lehetŇĎséget látunk a két innovációs ökoszisztéma közötti szoros együttmŇĪködésre. Ennek elsŇĎ lépéseként a Startup Campus program keretében idén júniusban 10 török startup vállalkozás részére 1 hetes európai bemutatkozó eseménysorozatot szervezünk. Magyarország és Budapest a legjobb érkezési pontja lehet az európai piacra belépni kívánó török innovatív vállalkozásoknak. Ezek mellett pedig török nagyvállalatokkal együttmŇĪködve segíthetjük a hazai és régiós startup vállalkozások törökországi piacszerzését."   - mondta el Kovács Zsolt, az Enterprise Hungary ügyvezetŇĎje.

 

Isztambulban hazánkat az egyedi telekommunikációs software megoldásokat fejlesztŇĎ Sharekiwi, a patológusok munkáját megkönnyítŇĎ applikáció, a Vitrolink, a személybiztonsági alkalmazások piacát forradalmasító SoleCall, az építkezéseket digitalizációval könnyítŇĎ BauApp képviselték a rendezvényen, valamint a Reporter Community alkalmazása, mely internetes kereskedelmi teret biztosít hírértékŇĪ fotóknak és videóknak.

 

 

A konferencián Magyarországot és a V4 elnökséget Rákossy Balázs, Európai uniós források felhasználásáért felelŇĎs államtitkár képviselte. A startup vállalkozások személyesen mutatták be innovációjukat Törökország miniszterelnök helyettesének, Sn. Mehmet ŇěimŇüek.

 

Az Enterprise Hungary kezdeményezésében indított Startup Campus V4 Global Tour következŇĎ két állomása Berlin és New York. A jelentkezés mindkét állomásra nyitott, a szervezŇĎk az alábbi iparági fókuszú vállalkozások jelentkezését várják:

 

Berlin: Fintech, Healthcare, E-commerce.

Jelentkezés: goo.gl/ajjYyM

Jelentkezési határidŇĎ: 2018. március 12.

 

New York: Medtech/Healthtech

Jelentkezés: goo.gl/XkDu4X

Jelentkezési határidŇĎ: 2018. március 11. 

 

A Startup Campus V4 Global Tour partnerei Törökországban: V4 Connects – V4 Magyar Elnökség, Külgazdasági és Külügyminisztérium, Hiventures, Magyar Nemzeti KereskedŇĎház Innotrade Programja, Exim Bank, AXL Hungary, Özaltin, Türk Telekom, Celebi, Polat, Nurol Holding, Magyarország FŇĎkonzulátusa Isztambul, Isztambuli Magyar Intézet.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció