Hogyan fordítsuk javunkra az adatvagyonunkat?

A fejlett adatelemzŇĎ eszközök teljes palettája már ma rendelkezésünkre áll, pár éven belül azonban robbanásszerŇĪ elterjedésük várható, mivel ezek mind az üzleti, mind pedig a mindennapi életünk meghatározó részévé válnak. Ezekbe a trendekbe nyújt betekintést az idei SAS Analytics Day, a SAS szakmai konferenciája február 21-én.

Megismerni a jövŇĎt

Hazai és nemzetközi szakértŇĎk részvételével zajlik majd az idei SAS Analytics Day konferencia, melyre rekord számú jelentkezŇĎ regisztrált. 

 

A rendezvény ízelítŇĎt ad a SAS fejlett analitikára (advanced analytics) épülŇĎ megoldásaiból, melynek során a legújabb trendekkel, világunk átalakulásával, analitikai jellemzŇĎkkel, új adatstratégiákkal, és az adatvagyon gazdálkodás/hasznosítás kihívásaival ismerkedhetnek meg a résztvevŇĎk.

 

 

A rendezvény tematikája többek között a mesterséges intelligencia, a machine learning, az adatvédelem és adatvagyon-gazdálkodási stratégiái köré épül. 

 

Szó lesz arról, hogyan javíthatja az MI az ügyfélélményt, és hogyan lehetséges az innováció az analitika segítségével. Ügyfelekkel történŇĎ kerekasztal beszélgetések és gyakorlati bemutatók, referencia elŇĎadások színesítik a konferenciát. 

 

A SAS számos ügyfele közül a Magyar Államkincstár, a CIB Bank Zrt. és az UniCredit Bank Serbia szakemberei mutatják be a rendezvényen, hogyan tudják alkalmazni a fejlett analitikát üzletvitelük során.

 

Az esemény elŇĎrevetíti a jövŇĎt, kitekintést ad az egy évtizedes távlatban várható változásokra. Loncsár Tibor, a SAS Magyarország új vezetŇĎje szerint tíz év múlva a fejlett analitikai eszközök nyújtotta lehetŇĎségek annyira széles körben elterjednek, hogy nem csupán az üzleti, hanem a mindennapi életünk részévé válnak majd.  A már ma is aktuális vagy látható ügyféligényeket elterjedten fogják szolgálni a hatékony és bejáratott rendszerek.

 

Mesterséges intelligencia az üzleti analitikában

A megalapítása óta kizárólag a fejlett üzleti analitikával foglalkozó SAS Magyarország a 2018-as évben a mesterséges intelligencia és az elemzŇĎ-eszközök lehetŇĎségeinek további kihasználására törekszik. ElŇĎtérbe kerülnek a cégnél az adatkezelési (data management) megoldások is, ahol hangsúlyt kapnak - a május végéig kötelezŇĎen bevezetendŇĎ - európai Adatvédelmi Rendelettel (GDPR) foglalkozó eszközök.

 

Hazánkban különösen erŇĎs jelenléttel bír a cég a pénzügyi szegmensben. Az itt elért eredményeket és megszerzett tapasztalatokat más üzleti területeken – energetika, közmŇĪszolgáltatások, termelés – is kamatoztatja idén a SAS. Fontos fókuszterület lesz a fentiek mellett korszerŇĪ megoldásokat nyújtani a közszféra számos olyan intézményének, melyek igen jelentŇĎs adatvagyont kezelnek.

 

A világ élvonalához tartozni

A cég középtávú tervei között szerepel a kiemelt ügyfelek még jobb kiszolgálása, a regionálisan szabványosítható megoldások alkalmazása, és a viszonteladói hálózat fejlesztése. 

 

„Személyes céljaim szerencsésen egybeesnek a cég által elvárt célokkal. Sokáig a fülemben fog csengeni egy – az egyik EMEA vezetŇĎnk szájából elhangzott - mondat: „…A SAS Magyarországhoz igazából vezetŇĎt és Chief Motivation Officert keresünk”. Kiváló csapatot találtam a SAS Institute Kft-nél, melyet motiválni és személyes tapasztalataimmal segíteni megtiszteltetés lesz” – foglalta össze céljait Loncsár Tibor, a cég január elején kinevezett vezetŇĎje.

 

Az automatizált analitika korszaka elkerülhetetlenül közelít, ezáltal a kreatív szellemi tevékenység egyre jobban a komplexebb feladatok elvégzésére koncentrálható. A trend éllovasának számító magyarországi SAS által is végzett munka eredményét jól mutatja, hogy hazánk üzleti analitikai, BI és adatbányászati területen nincs lemaradásban. Loncsár Tibor szerint nagyjából ugyan azok a fejlettségi szintek és kihívások tapasztalhatók itthon, mint a fejlett világ többi részén.

 

A február 21- én megrendezésre kerülŇĎ SAS Analytics Day konferenciával az érdeklŇĎdŇĎk betekinthetnek a magyar és a nemzetközi analitikai trendekbe, és konkrét példákon megismerhetik az új „iparág” felhasználási területeit. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció