A Telenorn√°l az √ľgyfelek j√°rnak j√≥l az √°facs√∂kkent√©ssel

A tavalyhoz hasonlóan 2018-ban is átadja ügyfeleinek az áfacsökkentés árelŇĎnyét a Telenor. Az internet szolgáltatások általános forgalmi adó mértéke 2018.01.01-tŇĎl 18%-ról 5%-ra módosul, és az ezzel elérhetŇĎ árelŇĎnyt a cég az elŇĎfizetŇĎinek átadja, miután tarifái és szolgáltatásai nettó díjai nem emelkedtek.

Fontos tudni, hogy a számlás elŇĎfizetések esetén az árcsökkenés a jogszabály alapján abban a számlázási ciklusban érvényesül elŇĎször, amelyben az elszámolási idŇĎszak kezdete 2018. január 1. vagy azt követŇĎ idŇĎpont. Tehát a 2017. decemberben kezdŇĎdŇĎ és 2018. januárban záródó számlákban még minden esetben a 18%-os áfakulcs érvényesül. 2018. január 28-tól azonban minden számlás elŇĎfizetŇĎ már a csökkentett áron rendelheti meg a szolgáltatásokat. Ha azonban januárban rendel meg az ügyfél egy internet szolgáltatást úgy, hogy az elŇĎfizetésére irányadó számlázási ciklus még nem zárult le, akkor még a korábbi 18%-os általános forgalmi adóval terhelt magasabb díjat kell fizetnie.

 

FeltöltŇĎkártyás elŇĎfizetések esetén az 5%-os áfa 2018. január 1-tŇĎl érvényesül. Havi/egyszeri díj esetén, amennyiben a 18% áfa tartalmú díj levonása megtörtént 2017. december 31-ig, a szolgáltatás a 2018-ra átnyúló idŇĎszakban is használható, a szolgáltatás érvényességének a végéig.

 

További információ és a részletes tarifa árváltozások itt találhatók:

https://www.telenor.hu/internetafa 

https://www.telenor.hu/upload/letoltes/internetafa/Internetafa_valtozas_lakossagi_tarifak_20180101.pdf

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció